¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

mei 2023

Geshiedenis 1 - Waarom we afmoeten van onze eenzijdige kijk op de geschiedenis van Amerika

Geschiedenis #1 Dekoloniseer de geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerika

1492, het jaar waarin Columbus voet aan wal zet op een nieuw continent. Het markeert voor velen van ons het begin van de geschiedenis van Amerika. Best gek eigenlijk toch, aangezien we weten dat er al duizenden jaren mensen in Amerika wonen? Hoe komen we in Europa aan die eenzijdige en beperkte kijk op de geschiedenis van Amerika? En hoe heeft dit invloed op onze beeldvorming van het continent? Deze blog is onderdeel van een persoonlijke blogreeks over de geschiedenis van (Zuid-)Amerika.

Welke soorten lama's zijn er in Zuid-Amerika - header

Welke soorten lama’s zijn er in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is onlosmakelijk verbonden met één specifiek dier: de lama. Je komt lama’s dan ook overal op het continent tegen, van het Andesgebergte, tot de pampa’s en de kustgebieden. Maar wist je dat er vier verschillende soorten lama-achtigen te vinden zijn in Zuid-Amerika? In deze blog lees je alles over de llama, alpaca, guanaco en vicuña. Zo weet jij precies hoe elke soort eruit ziet en waar je ze kunt tegenkomen.

Patagonië tips - header

Patagonië tips – 10x de mooiste plekken in Patagonië

Ben je een natuurliefhebber? En wil je echt nog een stukje ongerepte natuur ontdekken? Dan is Patagonië voor jou een droom die uitkomt! Patagonië is een gebied dat zich uitstrekt over het zuiden van Chili en Argentinië. Turquoise meren, fjorden, vulkanen, gletsjers, pinguïns, poema’s, je vindt het er allemaal. De landschappen zijn bijzonder en voelen soms zelfs een beetje onwerkelijk. In deze blog deel ik tien plekken die je niet mag missen tijdens jouw reis door Patagonië.