¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Bezienswaardigheden in Chili

Wat moet je gezien hebben in Chili?

 

Door de diversiteit aan landschappen valt er veel te ontdekken in Chili. Maar wat en welke plekken moet je echt gezien hebben in Chili? Op deze pagina staan de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

1. Valparaíso en Casablanca valley

Wat moet je gezien hebben in Chili - Valparaíso

Alternatief stadje vol streetart.

Valparaíso is een havenstadje dat op ongeveer 1,5 uur rijden van Santiago ligt. Het is tegen de heuvels opgebouwd, waardoor je op veel plekken een prachtig uitzicht hebt op de Grote Oceaan. Bereid je daarom voor op veel trappen op- en aflopen! Of pak een van de ouderwetse liften en laat je naar boven brengen. Als je om je heen kijkt zie je in Valparaíso de meest kleurrijke en artistieke huisjes. Er schijnt zelfs ergens een Banksy tussen te zitten… Combineer je bezoek aan Valparaíso met een leuke wijnproeverij in de Casablanca vallei. In deze vallei worden ontzettend lekkere Chileense wijnen gemaakt. Valparaíso en Casablanca zijn een must en moet je gezien hebben tijdens je reis in Chili! 

2. Patagonië

Wat moet je gezien hebben in Chili - Patagonie

(Winter)wonderlijke landschappen en poema’s.

Patagonië is het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier vind je veel vulkanen, gletsjers, bergen en meren. Een walhalla voor natuurliefhebbers dus! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan:

  • Torres del Paine, het nationale park met de prachtigste meerdaagse hikes en meeste poema’s…
  • Punta Arenas, de grootste stad van Patagonië waar je onder andere Pinguïns kunt spotten.
  • Carretera Austral, een route van wel 1200 km met de meest spectaculaire uitzichten.
Op zoek naar de allermooiste plekken in Patagonië? Lees dan mijn blog 10x de mooiste plekken in Patagonië.

3. Merengebied

Helderblauwe meren, veel groen én Duitse invloeden.

Zin in een avontuur? Beklim dan een van de vulkanen in het Chileense Merengebied. Het Merengebied is het noordelijke deel van Patagonië. In dit deel van Chili zie je veel Duitse invloeden terug in de architectuur van huizen en kerken. Dit is het gevolg van de Duitse migratiestromen in de 19de eeuw. Breng zeker een bezoek aan: 

  • Chiloé, een archipel van bijna dertig eilandjes. Geniet hier van de natuur en spot de inheemse wilde dieren op het eiland.
  • Pucón, beklim vanaf hier de Villarrica vulkaan. Het is de meest actieve vulkaan van Chili.
  • Puerto Varas, een stadje met een spectaculair uitzicht op de Osorno Vulkaan

Wil je meer weten over de Duitse invloeden in Chili? Lees dan mijn blog over de Duitse migratie naar Chili. 

4. Atacamawoestijn

Wat moet je gezien hebben in Chili - Atacamawoestijn

De droogste plek op aarde.

De Atacamawoestijn in Noord-Chili en Zuid-Peru wordt ook wel vergeleken met het landschap op mars en de maan: het is er droog en kraterachtig. Een bijzonder (en tikkeltje mysterieus) gezicht en een plek die je zeker gezien hebben tijdens jouw reis in Chili. Een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Atacamawoestijn is het dorpje San Pedro de Atacama. Hier geniet je van één van de meest heldere sterrenhemels op aarde. Wist je dat het op sommige plekken in de Atacamawoestijn nooit regent?

5. Paaseiland / Rapa Nui

Wat moet je gezien hebben in Chili - Paaseiland

Polynesische cultuur op Chileens grondgebied.

Paaseiland, ofwel Rapa Nui, is een eiland op bijna zes uur vliegen van het Chileense vasteland. Het staat bekend om de grote en mysterieuze stenen beelden, de zogenoemde Moai. Hoewel Rapa Nui haar eigen cultuur en geschiedenis heeft, is het officieel Chileens grondgebied. Je kunt er dan ook alleen vanuit Santiago naartoe vliegen. De omgeving op Rapa Nui is magisch te noemen!

6. De Elqui valley

Dé verborgen vallei waar pisco is geboren.

Het noorden van Chili is het droog, kurkdroog. Je vindt er dan ook de bekende Atacamawoestijn. Toch zijn er wel degelijk vruchtbare plekjes te vinden in dit woestijnachtige landschap! Eén hiervan is de Elqui vallei: dé plek waar de wijntakken je om de oren vliegen. In deze vallei vind je veel wijngaarden, om wijn te maken, maar in het geval van de Elqui vallei vooral pisco! Pisco is dé nationale sterke drank van Chili (en tevens die van Peru). Proef deze lokale drank dus zeker in één van de verschillende pisco brouwerijen. En niet alleen de groene wijngaarden steken goed af tegen het witte zand, ook de dorpjes zijn ontzettend gezellig (lees: kleine kerkjes, mooie pleintjes, verkoop op straat). ’s Avonds geniet je er bovendien van de mooiste sterrenhemel op aarde! Volgens wetenschappers nog helderder dan de hemel in San Pedro de Atacama

7. Santiago

Wat moet je gezien hebben in Chili - Santiago

De bruisende hoofdstad van Chili.

Bijna één derde van de Chileense bevolking woont in miljoenenstad Santiago. De stad is omringd door het (besneeuwde) Andesgebergte. Slenter rond in Barrio Italia en Lastarria of beklim een van de bekende heuvels in de stad voor een spectaculair uitzicht. Net buiten Santiago vind je Casablanca, één van de wijnregio’s die Chili rijk is. Hier vind je kilometers wijngaarden en kun je de lekkerste wijnen proeven. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »