¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vegetarisch en veganistisch eten in Uruguay

Kun je in Uruguay vegetarisch en/of veganistisch eten?

 
Steeds meer mensen in Nederland eten vegetarisch of veganistisch. Ik ook, ondertussen alweer méér dan vijf jaar. Het wordt ons in Nederland gelukkig ook steeds makkelijker gemaakt. Zo liggen er veel vleesvervangers in de schappen en kun je in elk restaurant wel een vegetarische optie op de kaart vinden. In een hoop restaurants kun je tegenwoordig zelfs een veganistische optie krijgen! Maar hoe zit dat eigenlijk in Uruguay? Kun je in Uruguay wel vegetarisch en/of veganistisch eten? 

Vegetarisch eten

In Uruguay kun je vegetarisch eten. Maar veel opties zijn er helaas niet. 

Restaurants

In de grote steden van Uruguay kun je in bijna elk restaurant wel een vegetarische optie op de kaart vinden. Maar Uruguay is klein, dus veel grote steden zijn er niet. Denk bij grote steden dus aan Montevideo, Maldonado en Punta del Este. Bovendien zijn de vegetarische opties vaak beperkt tot hamburgers of chivitos, pizza en pasta. ‘Hippere’ restaurants hebben vaak meerdere vegetarische opties, de wat traditionelere restaurants een enkele. In vergelijking met Argentinië en Chili heeft Uruguay bijna geen restaurants met internationale keukens, zoals de Indiase of Arabische. 

Ga je wat meer richting het platteland? Dan vind je in de middelgrote steden vaak wel een Italiaans restaurant. Italiaans eten is namelijk erg populair in Uruguay. Veel andere vegetarische opties kom je hier helaas niet tegen. 

Supermarkt

In de Uruguayaanse supermarkt kun je enkele vleesvervangers kopen. Hoe groter de winkel, hoe meer plantaardige opties er zijn. Een goede supermarkt met vegetarische opties is Ta-Ta. Deze supermarkt vind je ook buiten de grote steden. 

Veganistisch eten

Veganistisch eten is moeilijk in Uruguay. In veel (vegetarische) gerechten zit namelijk kaas, ei of room verwerkt. Supermarkten hebben wat mogelijkheden, voor een vegan optie in een restaurant kun je het beste in Montevideo of Punta del Este zitten. 

Restaurants

In de hoofdstad Montevideo en in ‘beachtown’ Punta del Este vind je een aantal vegan restaurants en/of restaurants met vegan opties Verder vind je in Uruguay eigenlijk nauwelijks restaurants met internationale en/of vegan keukens. In grote en middelgrote steden vind je wel veel Italiaanse restaurants, waar je soms een vegan optie op de kaart tegenkomt. In Montevideo hebben ‘hippe’ koffietenten plantaardige melk op de kaart staan. 

Tip: Op zoek naar een vegan restaurant? Download dan de HappyCow app. Deze app zet alle vegan restaurant bij jou in de buurt op een rij. 

Supermarkt

 In de supermarkt in Uruguay kun je plantaardige melk kopen. Sommige vegetarische/vegan vleesvervangers. Een supermarkt met vegan opties is Ta-Ta.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »