¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Eten en drinken in Brazilië

Wat eten en drinken ze in Brazilië?

 

De Braziliaanse keuken is, net als de geschiedenis, een mix van veel culturen. Zo heeft de keuken Afrikaanse, Portugese en inheemse invloeden. Afhankelijk van waar je je precies bevindt in het land. Ontdek wat ze eten en drinken in Brazilië!

Typisch Braziliaans eten

Paõ de queijo

Wat eten en drinken ze in Brazilie - Pao de Queijo

Misschien wel de meest iconische snack uit Brazilië: paõ de queijo. Of simpelweg een kaasbroodje. De Brazilianen zijn er gek op en eten het de hele dag door. Je kunt het overal kopen, van de straat tot het tankstation. 

Farofa

Wat eten en drinken ze in Brazilie - farofa

Farofa is een bekende topping voor gerechten. Je krijgt in een restaurant dan ook altijd een bakje farofa erbij. Het hoofdingredient is gebakken maniokmeel (cassave). 

Tapioca

Wat eten en drinken ze in Brazilie - tapioca

In Brazilië is men gek van alles van cassave. Zo ook tapioca, een soort pannenkoekje gemaakt van cassavemeel. Je ziet het vaak op straat, waarbij men het verkoopt met een vulling van vlees. Lekker! 

Acaï

Wat moet je eten en drinken in Brazilie - acai

Een acaïbowl is inmiddels ook in Nederland populair geworden. Maar wist je dat deze paarse bes uit de Amazone komt? De vrucht is super voedzaam en onwijs populair in heel Brazilië. 

Mandioca frita

Wat eten en drinken ze in Bolivia - anticucho

En nogmaals een gerecht gemaakt van cassave. Dit keer gefrituurde cassave. Je ziet mandioca frita vaak op de kaart staan als vervanging van bijvoorbeeld een portie friet. 

Feijoada

In Brazilië zijn ze gek van bonen. Een traditioneel gerecht bestaat dan ook vaak uit rijst, bonen en vlees naar keuze. Dit zwarte bonenprutje staat beter bekend als feijoada. 

Empadaõ

Wat moet je eten en drinken in Brazilie - empadao

De Braziliaanse variant van de empanada is de empadaõ. Dit is een soort quiche/hartige taart met een vulling van vlees. Je vindt ze ook terug in de winkel als kleine pasteitjes.

Typisch Braziliaanse drankjes

Caipirinha

Wat moet je eten en drinken in Brazilie - caipirinha

Dé cocktail van het land is de caipirinha, een mix van van cachacha (lokale rum), limoen en suiker. Erg verfrissend en super voor een avondje sambadansen! 

Koffie

Wat moet je eten en drinken in Brazilie - koffie

Brazilië is de grootste koffieproductent ter wereld. Dit betekent dat men er gek is van koffie. En het liefst zwart en mierzoet 😉 

 

 

Weetjes over eten en drinken in Brazilië

Streetfood is een ding in Brazilië. Waar je ook bent, overal kom je eetkraampjes tegen op straat. Vaak ook erg voordelig!

Het lokale biertje heet ‘Brahma’.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »