¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vervoer in Uruguay

Hoe reis je het beste rond door Uruguay?

 

Hoe kom je overal het snelst en gemakkelijk in Uruguay?  Hoe reis je het beste rond door Uruguay? Op deze pagina staan alle opties voor jou op een rij. 


Openbaar vervoer in Uruguay

 

Bus (lange afstand) 

Uruguay, en eigenlijk heel Zuid-Amerika, heeft een uitgebreid en goed busnetwerk. Met de bus kun je vrijwel naar elke grote en middelgrote stad. Vaak stoppen ze ook nog bij dorpen/stadjes op de route. Busbud is een website waar je een overzicht vindt van alle bussen. Plan je reis via Busbud.

Busticket kopen? Dit kan online, maar je kunt bustickets ook altijd op het busstation zelf kopen. Vooral naar grote steden en bekende plekken rijden er dagelijks op meerdere tijdstippen bussen. Een ticket op voorhand boeken is dus niet per se nodig.

Bus (lokaal) 

Lokaal de bus pakken? Je betaalt als toerist je busticket in cash aan de buschauffeur. 

Tip: Routes met lokaal openbaar vervoer vind je het gemakkelijkst via de Google Maps app.
Funfact: Uruguay heeft geen treinnetwerk.

Boot 

Wist je dat je vanuit Montevideo en Colonia del Sacramento de boot kunt pakken naar Argentinië? Binnen een paar uur sta je in Buenos Aires. Een leuke manier om vanuit Uruguay ook nog Argentinië te ontdekken dus. Bekijk de tijden en prijzen via Buquebus

Andere opties

Auto

Een auto huren geeft je veel vrijheid op reis. Het huren van een auto in Uruguay is echter niet goedkoop. Een auto huren kan vanaf € 40,00 per dag. 

Autoverhuurbedrijven in Uruguay

Thrifty
Snappy
Avis


Tip:
Vaak worden extra kosten zoals verzekeringen niet meegenomen in de prijs die je online ziet. Check dit dus altijd goed bij de autoverhuurder, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Vliegtuig

Uruguay verkennen per vliegtuig? Dat kan alleen als je vertrekt van/naar Montevideo of Punte del Este. Boek direct bij een lokale vliegtuigmaatschappij voor de goedkoopste vliegtickets.

Bekende budget vliegtuigmaatschappijen in Uruguay
LATAM Airlines
Aerolineas Argentinas
Jetsmart

Taxi/Uber/Cabify

Taxi nodig? Cabify is de allergoedkoopste in Uruguay. Cabify is een concurrent van Uber en vooral actief in Zuid-Amerika. De app is op dit moment alleen nog beschikbaar in Montevideo.
Tip: Je krijgt vaak een leuke welkomskorting als je de app downloadt. Maak hier gebruik van!

Ook Uber is actief in Uruguay, maar is vaak net wat duurder dan Cabify. Uber is echter wel op meer plekken beschikbaar dan Cabify. Bekijk de lijst met steden.

Reguliere taxi’s rijden er ook volop in Uruguay. Ze werken met een betaalmeter, dus je ziet tijdens de rit meteen de kosten.
Tip: Stap je een taxi in? Check dan direct of het dagtarief of het nachttarief aanstaat. Op zondagen en ’s nachts geldt het duurdere nachttarief. Sommige taxichauffers proberen je hiermee extra te laten betalen.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »