¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Blogs over Argentinië


Waar denk jij aan bij Argentinië? De tango? Héél veel vlees? Koningin Maxima? Of gaucho’s? De mogelijkheden zijn oneindig! 

Op deze pagina vind je uiteenlopende verhalen over Argentinië. Dit zijn reisblogs, opiniestukken en achtergrondverhalen over reizen, maar ook over o.a. geschiedenis, bevolking en politiek. Er valt zoveel te vertellen over Argentinië!

Alle blogs over Argentinië

rechtvaardige energietransitie - header

Waarom mens en natuur in Zuid-Amerika de dupe zijn van ‘onze’ energietransitie

Met grote rubberen banden en houten hekken is de weg gebarricadeerd. De wiphalavlag, de kleurrijke vlag die de oorspronkelijke bewoners van de Andes representeert, wappert in de wind. Op kartonnen borden staan leuzen geschreven als ‘No al litio, si al vida’ (‘nee tegen lithium, ja tegen water’) en ‘Luchamos para nuestros derechos’ (‘wij strijden voor onze rechten’). We mogen er niet door. De oorspronkelijke bewoners in het Noorden van Argentinië zijn het zat. De regering vindt mijnbouw en geld belangrijker dan mensenrechten en planeet. In deze blog vertel ik je meer over de mijnbouw in Zuid-Amerika, de rol hiervan in de energietransitie en de kwade gevolgen voor mens en natuur.

Lees verder
Waarom is er hoge inflatie in Argentinië - header

Economische crisis: Waarom is er hoge inflatie in Argentinië?

Een tripje naar de supermarkt in Argentinië is absoluut geen pretje. Met duizend Argentijnse pesos kocht je een aantal maanden geleden een boodschappenmand vol, vandaag de dag net een pak melk. Argentinië zit midden in een economische crisis. Al jaren blijft de inflatie maar stijgen en stijgen. De koopkracht van de Argentijnen daalt met de dag. In deze blog leg ik uit waarom er hoge inflatie is in Argentinië en wat voor invloed dit heeft op het land.

Lees verder
Rondreis Noord-Argentinië: tips - header

Rondreis Noord-Argentinië: tips met plekken weg van de massa

Bijzondere rotsformaties in alle kleuren, zoutvlakten en torenhoge cactussen: dat is Noordwest-Argentinië! De perfecte plek voor een roadtrip met een (huur)auto of camper, want het zit bomvol kleine dorpjes, bijzondere natuurwonderen en de meest magische uitzichten. In deze blog deel ik tien minder bekende plekken weg van de massa, die je niet mag missen tijdens jouw trip naar deze veelzijdige Argentijnse regio!

Lees verder
De mooiste roadtrips door Chili en Argentinië - header

12x de mooiste roadtrips door Chili en Argentinië

Met de auto op reis door Zuid-Amerika: een ultiem gevoel van vrijheid! Met eigen vervoer kan je namelijk écht gaan en staan waar je maar wil. Simon en ik hebben al meer dan 20.000 kilometer door Zuid-Amerika gereden en een aantal fantastische routes ontdekt. Argentinië en Chili zijn twee landen waar we veruit de mooiste roadtrips hebben gedaan. Ik heb de twaalf allermooiste routes door Chili en Argentinië voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Argentinië en de Falklandeilanden - header

En nog steeds is Argentinië in de ban van de Falklandeilanden

Overal in Argentinië kom je dezelfde blauwe borden tegen met de tekst: “Las Islas Malvinas son Argentinas”. We zien hele families poseren voor de borden en zelfs wat selfiesticks voorbij komen. Hmm, wat zou het verhaal daarachter zijn denk ik hardop? Ik ging op onderzoek uit en zo ontdekte ik dat de Falklandeilanden de Engelse benaming is voor Las Islas Malvinas, de naam die ik op zoveel borden voorbij heb zien komen. En er kleeft een interessant verhaal aan vast dat tot op de dag van vandaag voor de nodige spanningen zorgt. Je leest het in deze blog!

Lees verder
Wat moet je gezien hebben in Buenos Aires - header

9x wat je gezien moet hebben in Buenos Aires

Buenos Aires, ofwel ‘Het Parijs van het Zuiden’, is het bruisende hart van Argentinië. Een must-see dus als je in Argentinië bent. Stiekem is het mijn favoriete plek in Zuid-Amerika. Mede natuurlijk omdat ik er een halfjaar gewoond heb tijdens mijn studie en ik daardoor de stad echt goed hebben leren kennen. De stad is namelijk super divers en zit vol gezelligheid en groen. In deze blog deel ik negen plekken die je echt gezien moet hebben tijdens jouw trip naar Buenos Aires.

Lees verder