¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Nationale parken in Argentinië

Wat zijn de mooiste nationale parken van Argentinië?


De natuur en wildlife in Argentinië ervaar je in één van de nationale parken. Maar wat zijn nou de mooiste nationale parken van Argentinië? Ik heb de vier allermooiste nationale parken voor je op een rijtje. En ja… ze liggen helaas niet bepaald bij elkaar om de hoek ;-).

Wat zijn de mooiste nationale parken van Argentinië - Los Glacieres

1. Parque Nacional Los Glaciares

Op zoek naar prachtige gletsjers en wandelroutes tussen de bergen en meren? Breng dan een bezoek aan Parque Nacional Los Glaciares in Patagonië. Je vindt hier de bekende Perito Moreno gletsjer en het bergdorpje El Chaltén. Hike hier naar Fitz Roy, een hoge berg met op de top een helderblauw meer. 

Je kunt kamperen in het Parque Nacional Los Glaciares. 

 

Wat zijn de mooiste nationale parken van Argentinie - Ibera

2. Parque Nacional Iberá

In het Noorden van Argentinië, dichtbij Brazilië en Paraguay, vind je Parque Nacional Iberá. Het is een van de grootste moerasgebieden ter wereld en staat bekend om haar grote biodiversiteit. Wil je veel wilde (tropische) dieren spotten? Dan ben je hier aan het goede adres! 

Je kunt kamperen in het Parque Nacional Iberá. 

Wat zijn de mooiste nationale parken van Argentinie - Iguazu

3. Parque Nacional Iguazú 

In Parque Nacional Iguazú vind je de Iguazú watervallen, die bestaan uit maar liefs 275 kleine watervallen. Het park bevindt zich op de grens met Brazilië en en dit is ook te merken aan de tropische flora en fauna in het park. Je kunt van alles tegenkomen, van tapirs en kaaimannen tot verschillende katachtigen.

Je kunt niet kamperen in het park, wel overnachten in een (heel erg chic en duur) hotel. Je kunt kamperen in het gelijknamige stadje, Puerto Iguazú.

Wat zijn de mooiste nationale parken van Argentinie - Tierra del Fuego

4. Parque Nacional
Tierra del Fuego (Vuurland)

Het zuidelijkste puntje van de wereld, ofwel ‘El Fin del Mundo’, is Vuurland en het gelijknamige nationale park. Hier bevind je je écht om de hoek van Antarctica, en dat merk je meteen aan de natuur om je heen. Gletsjers, meren, fjorden en typische patagonische wildlife, je hebt het er allemaal in overvloed! Vuurland is trouwens niet één eiland, maar bestaat uit allemaal kleine eilandjes. 

Je kunt kamperen in het Parque Nacional Tierra del Fuego. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »