¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Blogs over Uruguay

 

Waar denk jij aan bij Uruguay? Witte stranden? Luis Suarez? Of realiseer je je op dit moment dat je eigenlijk echt heel weinig weet over Uruguay? 😉 

 Op deze pagina lees je een mengelmoes aan verhalen over Uruguay. Verhalen zoals reisblogs, opiniestukken en achtergrondverhalen over o.a. politiek, de bevolking, rondreizen en cultuur. Want Uruguay, ingeklemd tussen Argentinië en Brazilië,  is een klein maar bijzonder land!

 

Alle blogs over Uruguay

Wat te doen in Montevideo - header

9x wat te doen in Montevideo

Uruguay, het ‘Zwitserland van Zuid-Amerika’, is wat mij betreft de verborgen parel van Zuid-Amerika. Het is er veilig, economisch welvarend en voelt soms zelf on-Zuid-Amerikaans aan. Een niet te missen plek in dit bijzondere land is natuurlijk hoofdstad Montevideo. Hier woont méér dan één derde van alle Uruguayanen. En niet zomaar, want de stad heeft een ongelooflijk veel te bieden! Prachtige architectuur, de allerlekkerste wijn en kilometers hagelwit strand. Voor jou dus genoeg reden om Montevideo (en hopelijk de rest van Uruguay) te ontdekken. In deze blog deel ik negen plekken die je niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Uruguay!

Lees verder
Progressief Uruguay - header

Progressief Uruguay: een land dat er op alle fronten bovenuit steekt

Uruguay is een bijzonder land. Het kleine Zuid-Amerikaanse staatje steekt namelijk op bijna alle fronten boven haar buurlanden uit. Zo heeft iedereen in het land toegang tot gratis onderwijs en drinkwater. Ook zijn het homohuwelijk, abortus én marihuana gelegaliseerd. Best bijzonder als je bedenkt dat Zuid-Amerika (nog steeds) een conservatieve regio is waar economische ongelijkheid de dagelijkse gang van zaken is. Wat is het geheim van Uruguay?

Lees verder
De Andesvliegramp 1972 - header

De Andesvliegramp 1972: een verhaal over moed en overleven

In 1972 stort een Uruguayaans vliegtuig neer in de Andes. Aan boord van het vliegtuig zit een rugbyteam uit Montevideo. Maar liefst 16 van de 45 inzittenden weten zich in de weken na de crash op miraculeuze wijze te redden in de vrieskou van de Andes. Pas na 72 dagen (!) lukt het hen om hulp te vinden en worden ze gered. Een bijzonder overlevingsverhaal.

Lees verder