¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Bezienswaardigheden in Uruguay

Wat is er te zien in Uruguay?

 

Uruguay is misschien niet zo bekend als haar buurlanden, toch is er veel bijzonders te ontdekken! Benieuwd wat er allemaal te zien is in Uruguay? We zetten de vier allermooiste plekken voor je op een rijtje. 

1. Cabo Polonio

Wat is er te zien in Uruguay - Cabo Polonio

Mysterieus dorpje met ongerepte stranden.

Cabo Polonio is een klein dorpje gelegen aan de rauwe oostkust van Uruguay. Je kunt er alleen komen met een speciale jeep. Alleen deze rit (ca. 20 minuten) is al een beleving op zich! In Cabo Polonio vind je kleine huisjes in alle kleuren, verlaten stranden en zeeleeuwen. Vroeger was er water noch elektriciteit. Nu gelukkig wel, maar het is erg nog steeds erg basic. Geniet er dus vooral lekker van de rust en natuur, heel veel meer dan dit kun je er namelijk niet doen ;-). 

2. Colonia del Sacramento

Wat is er te zien in Uruguay - Colonia del Sacramento

Kustplaats met Portugese invloeden.

Colonia del Sacramento is een kustplaatsje met de mooiste historische binnenstad van Uruguay. Dit deel van de stad staat zelfs op de lijst van werelderfgoed (UNESCO). Je voelt dat de stad een andere uitstraling heeft dan de rest van het land. Dit komt omdat het stadje is gebouwd in de tijd dat de Portugezen aan de macht waren in Uruguay. Je ziet daarom veel Portugese architectuur en tegeltjes in het straatbeeld.  ’s Nachts kun je vanaf hier Buenos Aires zien liggen! 

3. Punta del Este

Wat is er te zien in Uruguay - Punta Del Este

Het Saint-Tropez van Uruguay.

Wist je dat Uruguay kilometers aan hagelwitte stranden heeft? Als je in Urguay bent moet je dus ook voldoende tijd nemen om lekker te relaxen aan zee.   Een goede plek om dit te doen rondom de stad Punta del Este. Hier vind je de allermooiste stranden van het land. Er is zoveel strand, dat je het strand vaak helemaal voor jezelf alleen hebt! Het is een chique badplaats, dus je komt de meest luxueuze villa’s tegen als je de stad verkent.

4. Montevideo

Wat is er te zien in Uruguy - Montevideo

Kilometers rambla en strand in de hoofdstad van Uruguay. 

Hoofdstad Montevideo is een echte badplaats. Bijna de hele stad is omringd door zee en strand. Op zonnige dagen is de hele stad massaal op de rambla te vinden. Skaten, skeeleren, fietsen, hardlopen of lekker mate drinken. Start je bezoek in Ciudad Vieja, de oude binnenstad van Montevideo. Een wijk bomvol prachtige architectuur en de leukste barretjes. Wist je dat Montevideo de meest zuidelijk gelegen hoofdstad van Zuid-Amerika is?

Welke plekken je niet mag missen tijdens jouw trip naar Montevideo? In mijn blog hierover heb ik de allerleukste plekken voor je verzameld. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »