¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vegetarisch en veganistisch eten in Chili

Kun je vegetarisch en/of veganistisch eten in Chili?

 

Steeds meer mensen in Nederland eten vegetarisch of veganistisch. Ik ook, ondertussen alweer méér dan vijf jaar. Het wordt ons in Nederland gelukkig ook steeds makkelijker gemaakt. Zo liggen er veel vleesvervangers in de schappen en kun je in elk restaurant wel een vegetarische optie op de kaart vinden. In een hoop restaurants kun je tegenwoordig zelfs een veganistische optie krijgen! Maar hoe zit dat eigenlijk in Chili? Kun je in Chili wel vegetarisch en/of veganistisch eten? 

Vegetarisch eten

Ja, in Chili kun je vegetarisch eten. Best gemakkelijk zelfs!

Restaurants

In de grote steden in Chili zijn er bijna in elk restaurant wel ’n vegetarische optie te verkrijgen.  Dit geldt wel met name voor de grote steden als Santiago, Valparaíso, Viña del Mar en Concepción. ‘Hippere’ restaurants hebben vaak meerdere vegetarische opties, de wat traditionelere restaurants een enkele. Als je wat meer naar de buitengebieden gaat wordt het helaas wel wat lastiger. Kies in dat geval  voor een ‘hipper’ restaurantje. Deze vind je eigenlijk altijd wel op toeristische plekken zoals Arica en Puerto Varas. In het algemeen is een vegetarische pizza of pasta ook makkelijk te vinden. Italiaans eten is namelijk erg populair in Chili.

Supermarkt

In de supermarkt in Chili kun je enkele vleesvervangers kopen. Denk hierbij aan verschillende soorten burgers, zoals soja- en bonenburgers. Deze vind je meestal in het vriesvak. Hoe groter de winkel, hoe meer plantaardige opties er zijn. Supermarkten met veel vegetarische opties zijn Líder en Unimarc. 
Tip: De Supermarkt in Chili is relatief duur. Heb je groente of fruit nodig? Koop dit dan niet in de supermarkt maar op de markt of op straat. Dit scheelt je zeker de helft! Vaak staat er bij de ingang van een supermarkt een kraam met groente en fruit. 

Veganistisch eten

Veganistisch eten kan best moeilijk zijn in Chili.  In veel (vegetarische) gerechten zit namelijk kaas, ei of room verwerkt. Maar er zijn mogelijkheden! 

Restaurants

 In hoofdstad Santiago vind je een paar vegan restaurants en veel internationale (vegan) keukens, zoals Indiaas of Arabisch.  Ook in steden als Viña del Mar en Antofagasta zijn er restaurants met internationale (vegan) keukens. ‘Hippe’ koffietenten  in grote steden hebben weleens plantaardige melk op de kaart staan. 
Tip: Op zoek naar een vegan restaurant? Download dan de HappyCow app. Deze app zet alle vegan restaurant bij jou in de buurt op een rij. 

Supermarkt

Sommige vegetarische vleesvervangers in de supermarkt zijn vegan. Ook kun je er verschillende soorten plantaardige melk kopen. Supermarkten met de meeste vegan opties zijn Líder en Unimarc. 
Tip: De Supermarkt in Chili is relatief duur. Heb je groente of fruit nodig? Koop dit dan niet in de supermarkt maar op de markt of op straat. Dit scheelt je zeker de helft! Vaak staat er bij de ingang van een supermarkt een kraam met groente en fruit. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »