¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vervoer in Argentinië

Hoe reis je het beste door Argentinië?

 

Op reis in Argentinië. Yay! Maar hoe  reis je het beste door Argentinië? Alle opties vind je op deze pagina. 

Openbaar vervoer in Argentinië

1. Bus

Bus (lange afstand)

Argentinië, en eigenlijk heel Zuid-Amerika, heeft een uitgebreid en goed busnetwerk. Met de bus kun je vrijwel naar elke grote en middelgrote stad. Vaak stoppen ze ook nog bij dorpen/stadjes op de route. Op Plataforma10 vind je een overzicht van alle busmaatschappijen en prijzen. Plan je busreis via Plataforma10.

 

 

Busticket kopen? Dit kan online, maar je kunt bustickets ook altijd op het busstation zelf kopen. Elke busmaatschappij heeft hier een eigen loket en je vindt hier ook busmaatschappijen die je niet online kunt boeken. Vooral naar grote steden en bekende plekken rijden er dagelijks op meerdere tijdstippen bussen. Een ticket op voorhand boeken is dus niet per se nodig. Soms krijg je zelfs korting als je (last minute) je ticket op het busstation koopt.

 

Cama of semi cama

Je moet bij het kopen van een busticket altijd kiezen voor semi cama of cama. Cama (vertaling: bed) stoelen zijn ruimer en kunnen verder naar achteren. Je betaalt dan ook meer geld voor een cama bus.

 

Tip: Ik kies voor lange reis altijd voor cama, vooral als we ’s nachts reizen. Wat ons betreft zeker de extra euro’s waard.

 

 

Welke busmaatschappij kies ik in Argentinië?

De meest populaire (en ook beste) busmaatschappijen in Argentinië zijn Andesmar en Chevallier. Ook Cata Internacional heeft een goede prijs/kwaliteit. 

 

Bus (lokaal)

Buenos Aires: Hoofdstad Buenos Aires heeft ontzettend veel buslijnen.

Je betaalt de bus met een Tarjeta Sube (Ov-chipkaart). Koop je Tarjeta Sube bij kiosks of bij metro- en treinstations. Hier kun je je kaart ook meteen opladen.

Overige plekken: Op de meeste andere plekken kun je lokaal met de bus reizen. In een aantal andere steden kun je hiervoor ook gebruikmaken van de Tarjeta Sube. Bekijk het overzicht van deze steden. Bewaar je Tarjeta Sube dus goed. In de kleinere stadjes en dorpen betaal je cash. 

 

Tip: Routes met lokaal openbaar vervoer vind je het gemakkelijkst via de Google Maps app.

Tip: Koop je bustickets altijd op het busstation. Je betaalt dan met de Blue Dollar Rate én krijgt vaak korting. Ga bij verschillende loketten langs en vergelijk de prijzen met elkaar.

Hoe reis je het beste door Argentinië - afbeelding

2. Metro

Hoofdstad Buenos Aires heeft een uitgebreid metronetwerk. Je betaalt je reis met je Tarjeta Sube (Ov-chipkaart). Koop je Tarjeta Sube bij kiosks of bij metro- en treinstations. Hier kun je je kaart ook meteen opladen.

 

 

3. Trein (ferrocarril)

Trein (lange afstand)

Argentinië heeft een uitgebreid treinnetwerk. Helaas kun je niet overal komen per trein. Bekijk het overzicht van het treinnetwerk. Treintickets zijn over het algemeen wel goedkoper dan bustickets.

 

 

Treinticket kopen? Dit kan alleen voor lange afstanden online. Je kunt je treintickets ook altijd op op het treinstation zelf kopen. Plan je treinreis via Trenes Argentinos.

 

 

Trein (lokaal)

Buenos Aires heeft een uitgebreid lokaal treinnetwerk. Je kunt er bijvoorbeeld mee naar het deltastadje Tigre. Bekijk het overzicht van het lokale treinnetwerk. Je betaalt je lokale treinreis met je Tarjeta Sube (Ov-chipkaart). Koop je Tarjeta Sube bij kiosks of bij metro- en treinstations. Hier kun je je kaart ook meteen opladen.

Let op: De lokale treinen vertrekken van een ander station dan de lange afstandstreinen. Je vindt beide station bij Busstation Retiro.

 

4. Boot 

Wist je dat je vanuit Buenos Aires de boot kunt pakken naar Uruguay? Binnen een paar uur sta je in Montevideo of Colonia del Sacramento. Bekijk de tijden en prijzen via Buquebus

Hoe reis je het beste door Argentinie - afbeelding2

Andere opties

5. Auto

Argentinië per auto verkennen? Een auto huren geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil. Met de blue dollar rate kun je al een auto huren vanaf minder dan € 10,00 per dag.

Autoverhuurbedrijven in Argentinië

Rent a Car

Rent Car Argentina

Urban Rent a Car 

6. Camper/busje

Argentinië verkennen in je eigen camper/busje is ook een optie. Je hebt verschillende organisaties die kant-en-klare busjes/campers verhuren. Je kunt ook een campervan huren in Chili en zo de grens over naar Argentinië. In Chili heb je meer bedrijven die dergelijke busjes aanbieden. Ontdek ze op de pagina over vervoer in Chili.

Website die campervans verhuren
Campers South America

 

7. Vliegtuig

Argentinië is een ontzettend groot land. Je zit al snel uren in de bus. Als je je snel wil verplaatsen kun je dan ook het vliegtuig pakken. Boek direct bij een lokale vliegtuigmaatschappij voor de goedkoopste vluchten.

Bekende budget vliegtuigmaatschappijen in Argentinië zijn
LATAM Airlines
Aerolineas Argentinas
JetSmart


8. Taxi/Uber/Cabify

Taxi nodig? Cabify is de allergoedkoopste optie in Argentinië. Cabify is een concurrent van Uber en vooral actief in Zuid-Amerika. De app is beschikbaar in een paar grote steden. Bekijk de lijst met steden waar Cabify werkt. 

Tip: Je krijgt vaak een leuke welkomskorting als je de app downloadt. Maak hier gebruik van!


Ook Uber is actief in Argentinië, maar is vaak net wat duurder dan Cabify. Uber is echter wel op meer plekken beschikbaar dan Cabify. Bekijk de lijst met steden waar Uber actief is. 

Tip: Kies voor cash betalen in de Cabify of Uber app. Je betaalt dan met de Blue Dollar


Reguliere taxi’s rijden er ook volop in Argentinië Zij werken met een betaalmeter, dus je ziet tijdens de rit meteen de kosten.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »