¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Bezienswaardigheden in Argentinië

Wat moet je gezien hebben in Argentinië?

 

 Er zijn talloze blogs geschreven over wat je wel en niet gezien moet hebben als je op reis bent in Argentinië.  Het land is groot, dus er zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden. Op deze pagina vind je een overzicht van de vijf allermooiste plekken die je zeker niet mag missen! 

1. Cataratas de Iguazú

Wat moet je zien in Brazilie - Iguazu

Watervallen waar je u tegen zegt.

De Iguazú watervallen zijn spectaculair en bestaan uit maar liefs 275 kleine watervallen. Ongeveer 80% van de watervallen ligt in Argentinië, de overige 20% kun je bezoeken in Brazilië. In Argentinië loop je door de watervallen heen, terwijl je in Brazilië de watervallen op afstand bekijkt. In het nationale park kun je ook veel tropische dieren spotten, zoals kaaimannenen, tapirs en verschillende katachtigen. 

2. Salta en Juyjuy

Wat moet je gezien hebben in Argentinie - Salta

Rotsen in alle kleuren en zoutvlakten.

De provincies Salta en Juyjuy bevinden zich in Noordwest-Argentinië. Je vindt hier een woestijnachtig landschap met de meest fantastische gekleurde rotsen. Van geel tot groen, rood en zelfs paars. Het is een ideaal gebied om per auto te verkennen.
Breng een bezoek aan: 

  • Bezoek de verschillende karakteristieke dorpjes in de regio zoals Pumamarca, Tilcara en Humahuaca.
  • Las Salinas Grandes, een uitgestrekte zoutvlakte midden in de bergen. Het is een kleine versie van de Salar de Uyuni in Bolivia. 
  • Cafayate, een stadje omringd door wijngaardjes. Ga langs bij een wijnboer en geniet met een wijntje van het uitzicht op de bergen!

3. Patagonië

Wat moet je gezien hebben in Argentinie - Patagonie

(Winter)wonderlijke landschappen en poema's.

Patagonië is het zuidelijke deel van Argentinië en Chili. Hier vind je vulkanen, gletsjers, bergen en meren. Breng een bezoek aan:

  • El Chaltén, een klein dorpje in de bergen waar je de leukste daghikes kunt doen.                                                                                                                                
  • Gletsjer Perito Moreno in Calafate; een gletsjer met een oppervlakte groter dan de stad Amsterdam (!).                                                                                                      
  • Tierra del Fuego, ook wel ‘El fin del Mundo’. Het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Brrr! 
Op zoek naar de allermooiste plekken in Patagonië? Lees dan mijn blog 10x de mooiste plekken in Patagonië.

4. Mendoza

Wat moet je gezien hebben in Argentinie - Mendoza

Dé wijnregio van Argentinië.

De provincie Mendoza ligt in West-Argentinië, vlak tegen het Andesgebergte aan. 90% van de Argentijnse wijn wordt hier gemaakt.
Start je reis met een bezoek aan
Medoza stad. Vanuit hier kun je op de fiets of per auto de lekkerste wijntjes proeven op een van de vele wijngaardjes rondom de stad. Je vindt er zowel kleine familiewijngaardjes als luxueuze wijnhuizen. Op zoek naar een wat minder grootschalige wijnboeren? Ga dan op ontdekking rondom in de regio tussen General Alvear en Tupungato. Malbec is  nationale trots, dus die moet en mag je zeker niet overslaan! 

5. Buenos Aires

Wat moet je gezien hebben in Argentinie - Buenos Aires

Bruisend nachtleven en karakteristieke wijkjes.

Een bezoek aan Argentinië is niet compleet zonder een bezoek aan hoofdstad Buenos Aires. Buenos Aires heeft een levendig nachtleven en zit bomvol leuke barretjes en cafeetjes. Van uitgaanswijk Palermo tot het ’traditionele’ San Telmo, elke wijk heeft zijn eigen verhaal. Jij wil toch ook ontdekken waarom ze Buenos Aires ook wel ‘Het Parijs van het Zuiden’ noemen?

Welke plekken je zeker niet mag missen in Buenos Aires? In mijn blog over Buenos Aires heb ik de allerleukste plekken voor je verzameld.  

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »