¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Peru

Wat kost reizen in Peru?

De prijzen op deze pagina zijn anno 15 oktober, 2023.

 Wat kost reizen door Peru eigenlijk? Is het een duur land? En hoe kun je het beste betalen? Alles over betalen en kosten in Peru lees je op deze pagina.

Munteenheid

In Peru betaal je met de Peruaanse Sol. Bekijk de actuele koers
Tip: Het rekent het makkelijkst als je onthoudt dat €1,00 ongeveer 4 sol is. 

Wat kost reizen door Peru?

Peru is één van de goedkoopste landen van Zuid-Amerika. Het leven is er goedkoper dan in buurlanden Brazilië en Chili en net iets duurder dan in Bolivia. 

Overnachten

Een nacht in een hotel kost je gemiddeld tussen de € 20,00 en € 35,00

Een nacht in een hostel (dorm) kost je gemiddeld tussen de € 5,00 en € 8,00

Eten

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 5,00 en € 10,00

Een kop koffie kost je gemiddeld € 2,10 (en is dus relatief duur!) 

Tip: Wil je de beste deal scoren in een restaurant? Kies dan voor een dagmenu (menu del dia). Een menu bestaat vaak uit (een vast) voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en drankje. 
Tip: Als je echt voordelig wil eten kun je het beste eens bij een van de vele eetkraampjes op straat of in een markthal eten. Je kunt hier al vanaf € 2,50  een typisch Peruaanse maaltijd eten. 
Let op: In Peru heb alleen in grote steden zoals Arequipa en Cusco grote supermarkten. Op veel plekken vind je dan ook alleen kleine winkeltjes waar je producten kunt kopen. Ook is er in elk dorp altijd wel en markt waar je de lekkerste (en goedkoopste) verse producten kunt kopen. 

Wat kost reizen in Peru - afbeelding

Pinnen of contant betalen?

In Peru is het nog steeds heel gebruikelijk om veel met cash te betalen. Het kan dus voorkomen dat je bij een kleine winkel of zelfs in een simpel hotel niet met je pas kunt betalen. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende geld op zak hebt of vraag van tevoren even hoe je kunt betalen. Als je pint betaal je in de meeste gevallen wel 5% extra. 

Geld pinnen bij een bankautomaat

Geld pinnen kun je het beste doen bij Banco de la Nación (BN), te vinden door heel het land. Dit is de enige bank die geen transactiekosten in rekening brengt. Er zijn namelijk banken die je tot wel € 10,00 aan transactiekosten laten betalen! Zonde van je geld toch? Bij Banco de la Nación kun je maximaal 400 sol per keer pinnen (€ 100,00).  De bank waar je het grootste bedrag in een keer kunt opnemen is BCP bank. 

 Je Nederlandse bank rekent vaak ook nog transactiekosten en koersopslag. Hoeveel dit is kun je checken op de website van je bank. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »