¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Argentinië

De prijzen op deze pagina zijn anno 23 juni, 2023.

 Benieuwd hoe duur het leven in Argentinië is? En hoe je het beste kunt betalen? Lees alles over betalen en kosten in Argentinië op deze pagina. 

Munteenheid

In Argentinië betaal je met de  Argentijnse peso. Bekijk de actuele koers

Wil je méér Argentijnse Pesos voor je euro? (Ja tuurlijk!). Maak dan gebruik van een ‘alternatieve’ koers, de Blue Dollar Rate of de MEP Dollar Rate (Foreign Tourist Dollar). Je krijgt dan dubbel zoveel pesos voor je euro. Lees alles over de Blue Dollar in deze blog. 

Hoe duur is het leven in Argentinië - afbeelding

Hoe duur is het leven in Argentinië?

Argentinië is, door de komst van de alternatieve koersen een relatief goedkoop land. Je kunt er voor weinig geld leven en leuke dingen doen, mits je betaalt met een alternatieve koers.  In onderstaande voorbeeld rekenen we met de Blue Dollar Rate. 

Overnachten (Blue Dollar Rate) 

Een nacht in een hotel kost je gemiddeld € 30,00 
Een nacht in een hostel (dorm) kost je gemiddeld € 6,00

Tip: Check altijd van tevoren of je in cash kunt betalen bij je accommodatie als je gebruik wil maken van de Blue Dollar Rate.

Eten (Blue Dollar Rate) 

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 5,00 en € 10,00 p.p.

Een kop koffie kost je gemiddeld € 1,00

Pinnen of contant betalen?

In Argentinië kun je bijna overal pinnen (winkels, supermarkten, restaurants) naast dat je contant kunt betalen. Wil je gebruikmaken van de Blue Dollar Rate? Betaal dan altijd in cash.

Cash pinnen (Blue Dollar Rate) 

Wissel je meegenomen Euro’s/dollars in bij een wisselkantoor (Cambio) of gebruik een transferdienst om cash op te halen in Argentinië.  
Pin je bij een gewone geldautomaat? Dan krijg je de normale koers en dus geen alternatieve koers. 

Op één plek. Simpel en overzichtelijk.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »