¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Blogs over Ecuador

 

Waar denk jij aan bij Ecuador? De Galapagoseilanden? Cacao?  De Amazone? De mogelijkheden zijn oneindig! 

Op deze pagina vind je uiteenlopende verhalen over Ecuador. Dit zijn reisblogs, opiniestukken en achtergrondverhalen over reizen, maar ook over o.a. geschiedenis, bevolking en politiek. Er valt zoveel te vertellen over Ecuador!

Alle blogs over Ecuador

De Amazone redden: positieve ontwikkelingen - header

De Amazone valt niet meer te redden… Of toch wel?

Het gaat niet goed met de Amazone. Althans volgens de krantenkoppen. En inderdaad, er gaat veel mis in het grootste regenwoud ter wereld. Zo verdwijnen er dagelijks voetbalvelden aan bos. De grootste bedreiging voor de Amazone op dit moment. En een probleem waar we allemaal op lange termijn de gevolgen van gaan ervaren. Maar… het is niet alleen maar kommer en kwel, samen kijken hoe de Amazone ten onder gaat, zoals de nieuwsmedia schetsen. Er gebeurt ook een hoop om de Amazone ( van de ondergang te redden. In deze blog vertel ik dan ook welke positieve ontwikkelingen er in 2023 spelen om de Amazone, en daarmee ook het klimaat, te redden. Want er gebeurt ontzettend veel dat wél hoopgevend is!

Lees verder
Reizen naar de Galapagoseilanden: low-budget reistips - header

Reizen naar de Galapagoseilanden: low-budget reistips

Op zo’n duizend kilometer van de kust van Ecuador vind je een bijzonder stukje aardbol: de Galapagoseilanden. Een magische plek met unieke landschappen en dieren. Zo kun je er zwemmen met zeehonden, wandelen tussen de reuzenschildpadden en zonnen naast een groep zeeleguanen. De zee zit er bomvol met haaien, tropische vissen en zeeschildpadden. Reizen naar de Galapagoseilanden is dan ook een must als je gek bent op bijzondere natuur. En ja, ook met een kleine portemonnee kun je dit mooie plekje bezoeken! In deze blog deel ik mijn ervaringen op de Galapagoseilanden met een kostenplaatje, én deel ik verschillende reistips voor een low-budget reis.

Lees verder