¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Landschap in Uruguay

Wat voor landschap heeft Uruguay?

 

Uruguay is een vlak land en kent nauwelijks bergen. De hoogste berg in het land is 514 meter hoog. Heel vergelijkbaar met Nederland dus!
In het licht heuvelachtige landschap van Uruguay vind je met name uitgestrekte grasvlakten.

Noord- en oost-Uruguay

Rotsen en kilometers strand.

Noord- en Oost-Uruguay heeft een rotsachtig en groen landschap. Bijna de hele kust van Uruguay is zandstrand, dus je in het oosten van Uruguay vind je de allermooiste ongerepte stranden. Het rotsachtige groene landschap is een verlengde van het landschap in Zuid-Brazilië. 

Midden- en zuid-Uruguay

Groene heuvels en pampa’s.

 Bijna heel Uruguay heeft een licht heuvelachtig landschap. Je kunt het vergelijken met het landschap in Zuid-Limburg.  Het bestaat voornamelijk uit grasvlakten, daarmee is het een verlengde van de bekende Argentijnse pampa’s. Want ja, ook in Uruguay vind je veel gaucho’s! Met name in het binnenland kom je ze geregeld te paar tegen langs en op de weg. Verder is het landschap erg groen door de vele rivieren, soms voelt het zelfs tropisch aan. In de heuvels zitten de mooiste wijngaarden van het land verstopt. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »