¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Blogs over Patagonië

Alle blogs over Patagonië

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder
Carretera Austral - de mooiste plekken - header

Carretera Austral: 9x plekken die je niet mag missen

Gek op roadtrips? En nog gekker op roadtrips door de meest magische landschappen? Dan is een roadtrip op de Carretera Austral echt iets voor op jou bucketlist. Deze autoweg van maar liefst 1.240 km lang brengt je langs al het moois dat Chileens Patagonië te bieden heeft. Wilde rivieren, mysterieuze bergdorpjes, gletsjers en turquoise meren vliegen je hier om de oren. Bovendien zit het er vol met condors, vossen en… poema’s! In deze blog deel ik wat basisinformatie over de Carretera Austral én negen plekken waar je zeker moet stoppen. Mooie plaatjes, bijzondere natuur én kou gegarandeerd!

Lees verder
Patagonië tips - header

Patagonië tips – 10x de mooiste plekken in Patagonië

Ben je een natuurliefhebber? En wil je echt nog een stukje ongerepte natuur ontdekken? Dan is Patagonië voor jou een droom die uitkomt! Patagonië is een gebied dat zich uitstrekt over het zuiden van Chili en Argentinië. Turquoise meren, fjorden, vulkanen, gletsjers, pinguïns, poema’s, je vindt het er allemaal. De landschappen zijn bijzonder en voelen soms zelfs een beetje onwerkelijk. In deze blog deel ik tien plekken die je niet mag missen tijdens jouw reis door Patagonië.

Lees verder