¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vervoer in Chili

Hoe reis je het beste rond in Chili?

 

Hoe reis je het beste rond in Chili? En hoe zit het met het vervoer in het land? Op deze pagina vind je alle opties voor je op een rij. 

Openbaar vervoer in Chili

1. Bus 

Bus (lange afstand) 

Chili, en eigenlijk heel Zuid-Amerika, heeft een uitgebreid en goed busnetwerk. Met de bus kun je vrijwel naar elke grote en middelgrote stad. Vaak stoppen ze ook nog bij dorpen/stadjes op de route. Recorrido is een website waar je een overzicht vindt van alle busmaatschappijen en prijzen.  Plan je reis via Recorrido

Busticket kopen? Dit kan online via Recorrido, maar je kunt bustickets ook altijd op het busstation zelf kopen. Elke busmaatschappij heeft hier een eigen loket en je vindt op een busstation ook busmaatschappijen die je niet online kunt boeken.Vooral naar grote steden en bekende plekken rijden er dagelijks op meerdere tijdstippen bussen. Een ticket op voorhand boeken is dus niet per se nodig. Soms krijg je zelfs korting als je (last minute) je ticket op het busstation koopt.

 

Cama of semi cama

Je moet bij het kopen van een busticket altijd kiezen voor semi cama of cama. Cama (vertaling: bed) stoelen zijn ruimer en kunnen verder naar achteren. Je betaalt dan ook meer geld voor een cama bus.

Tip: Wij kiezen voor lange reis altijd voor cama, vooral als we ’s nachts reizen. Wat ons betreft zeker de extra euro’s waard.

 

Bus (lokaal) 

Santiago: Hoofdstad Santiago heeft ontzettend veel buslijnen. Je betaalt de bus met een Tarjeta Bip (Ov-chipkaart). Koop een Bip in een minimarket, metrostation of bij een speciale Bip winkel (Centros Bip). 

Andere steden: Je kunt bijna overal lokaal met de bus reizen. Je betaalt de bus hier vaak gewoon met cash. 


Tip:
Routes met streekbussen vind je het gemakkelijkst via de Google Maps app.

Tip: Vergeet je muntgeld niet als je een lokale bus moet pakken.

 

2. Metro 

Hoofdstad Santiago heeft een uitgebreid metronetwerk en verbindt de grote stad met elkaar. Je betaalt de metro met je Tarjeta Bip (ov-chipkaart). Koop een Bip in een minimarket, metrostation of bij een speciale Bip winkel (Centros Bip). 

 

3. Trein

Chili heeft een uitgebreid treinnetwerk in Noord- en Midden Chili. Treintickets zijn over het algemeen wel wat duurder dan bustickets.

Treinticket kopen? Dit kan online, maar ook op het treinstation zelf.  Plan je treinreis.  

Hoe reis je het beste rond in Chili = afbeelding

Andere opties

4. Auto

Chili per auto verkennen? Een avontuurlijke optie! Een auto huren kan al vanaf € 25,00 per dag.

 

Autoverhuurbedrijven in Chili

Lucano Rent a Car

Chilean Rent a Car
Lys

 

Tip: Wij hebben in Chili vaker een auto gehuurd via Lucano Rent a Car. Fijne, goedkope en betrouwbare autoverhuurder wat ons betreft.

 

5. Camper/busje

Chili verkennen in je eigen busje, wie wil dat nou niet! Je hebt verschillende organisaties die kant-en-klare busjes/campers verhuren. Een busje/camper huren kan al vanaf € 50,00 per dag. Je kunt er ook gewoon de grens mee over.

 

Websites die campervans verhuren
Soulvans
Suzi Santiago
Vanlife  

 

Tip: Wij hebben voor onze reis door Zuid-Amerika een busje gekocht. Lees de zeven redenen waarom in deze blog. Wil je zelf een busje kopen voor je reis door Zuid-Amerika? Lees dan mijn blog over een auto kopen in Zuid-Amerika. 

 

6. Vliegtuig

Chili is een lang en smal land. Wil je snel van noord naar zuid, dan kun je het vliegtuig pakken. Boek direct bij een lokale vliegtuigmaatschappij voor de goedkoopste vliegtickets.

 

Bekende budget vliegtuigmaatschappijen in Chili zijn
LATAM Airlines
JetSmart
Sky Airline.


7. Taxi/Uber/Cabify

 Taxi nodig? Cabify is de allergoedkoopste optie in Chili. Cabify is een concurrent van Uber en vooral actief in Zuid-Amerika. De app is beschikbaar in een paar grote steden. Bekijk de lijst met steden.

Tip: Je krijgt vaak een leuke welkomskorting als de app downloadt. Maak hier gebruik van!


Ook Uber is actief in Chili, maar is vaak net wat duurder dan Cabify. Uber is echter wel op meer plekken beschikbaar dan Cabify. Bekijk de lijst met steden.


Reguliere taxi’s rijden er ook volop in Chili. Zij werken met een betaalmeter, dus je ziet tijdens de rit meteen de kosten.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »