¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Vegetarisch en veganistisch eten in Argentinië

Kun je in Argentinië vegetarisch en/of veganistisch eten?

 Steeds meer mensen in Nederland eten vegetarisch of veganistisch. Ik ook, ondertussen alweer méér dan vijf jaar. Het wordt ons in Nederland gelukkig ook steeds makkelijker gemaakt. Zo liggen er veel vleesvervangers in de schappen en kun je in elk restaurant wel een vegetarische optie op de kaart vinden. In een hoop restaurants kun je tegenwoordig zelfs een veganistische optie krijgen! Maar hoe zit dat in Argentinië? Kun je in Argentinië wel vegetarisch en/of veganistisch eten? 

Vegetarisch eten

Ja, in Argentinië kun je vegetarisch eten. Best gemakkelijk zelfs!

Restaurants

In de grotere steden in Argentinië kun je in bijna elk restaurant wel een vegetarische optie op de kaart vinden. Denk hierbij aan steden zoals Buenos Aires, Cordoba, Mendoza en Salta. Zo hebben sommige parrilla’s een vegetarische versie van een asado (barbeque) met verse gegrilde groenten. ‘Hippere’ restaurants hebben vaak meerdere vegetarische opties, de wat traditionelere restaurants een enkele. In de grote Argentijnse steden vind je ook veel restaurants met internationale (vegetarische en veganistische) keukens. Er zijn helaas weinig traditionele Argentijnse gerechten die vegetarisch zijn. Typische Argentijnse gerechten in vegetarische “style” zijn bijvoorbeeld empanada’s gevuld met kaas of groenten of salades met kaas. 

 

Ga je wat meer naar de buitengebieden of richting het zuiden? Dan wordt het helaas wat lastiger. Kies in dat geval voor een wat ‘hipper’ restaurantje.  Vooral op toeristische plekken zoals Bariloche of Punta Arenas vind je enkele restaurants met vegetarische opties.  In het algemeen is een vegetarische pizza of pasta ook makkelijk te vinden. Italiaans eten is namelijk erg populair in Argentinië. Zelfs een steakhouse heeft vaak pasta op het menu staan. 

Supermarkt

In de supermarkt in Argentinië kun je enkele vleesvervangers kopen. Denk hierbij aan verschillende soorten burgers, zoals soja- en bonenburgers. Deze vind je meestal in het vriesvak. Hoe groter de winkel, hoe meer plantaardige opties er zijn. Supermarkten met veel vegetarische opties zijn Coto en Carrefour. 

Veganistisch eten

Veganistisch eten is best moeilijk in Argentinië. In veel (vegetarische) gerechten zit namelijk kaas, ei of room verwerkt. Toch zijn er mogelijkheden! 

Restaurants

 In de hoofdstad Buenos Aires vind je een paar vegan restaurants en veel internationale (vegan) keukens, zoals Indiaas of Arabisch.  Ook in steden als Mendoza en Salta zijn er restaurants met internationale (vegan) keukens. ‘Hippe’ koffietenten  in grote steden hebben bovendien weleens plantaardige melk op de kaart staan. 
Tip:
Op zoek naar een vegan restaurant? Download dan de HappyCow app. Deze app zet alle vegan restaurant bij jou in de buurt op een rij. 

Supermarkt

In de supermarkt zijn er verschillende soorten plantaardige melk te koop. Sommige vegetarische vleesvervangers zijn vegan. Supermarkten met de meeste vegan opties zijn Coto en Carrefour.

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »