¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Uruguay

Hoe duur is het leven in Uruguay?

Alle prijzen op deze pagina zijn anno 15 oktober, 2023.

 Hoe duur is het leven in Uruguay? En hoe kun je het beste betalen? Alles over betalen en kosten in Uruguay lees je op deze pagina. 

Munteenheid

In Uruguay betaal je met de Uruguayaanse peso. Bekijk de actuele koers.
Tip: Het rekens het makkelijkst als je onthoudt dat 100 Uruguayaanse peso ongeveer 2,50 is. 

Hoe duur is het leven in Uruguay - afbeelding

Hoe duur is het leven in Uruguay?

Uruguay is het duurste land van Zuid-Amerika. Dit betekent dat reizen door Uruguay niet goedkoop is en dat prijzen redelijk vergelijkbaar zijn met Nederland.

Overnachten

Een nacht in een hotel kost je gemiddeld € 65,00
Een nacht in een hostel (dorm) kost je gemiddeld € 15,50

Eten 

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 13,00 en € 15,00 p.p.
Een kop koffie kost je gemiddeld € 2,50

Pinnen of contant betalen?

In Uruguay kun je bijna overal pinnen (winkels, supermarkten, restaurants) naast dat je contant kunt betalen. Het is wel verstandig om altijd contant geld op zak te hebben.

Cash pinnen bij een bankautomaat

Cash pinnen kun je het beste doen bij Banco República (afkorting is BROU).  Hier betaal je de allerlaagste transactiekosten, namelijk 100 Uruguayaanse peso (ca.  2,50).  Dit staat los van de transactiekosten en koersopslag die je Nederlandse bank in rekening kan brengen. Check hiervoor de website van bank. Met veel bankpassen kun je niet meer dan 3.000 Uruguayaanse pesos per keer pinnen. 

Extra korting op verblijf en overnachting met creditcard in Uruguay 

Betaal je je verblijf of eten in een restaurant in Uruguay? Dan is het slim om met je creditcard te betalen. Als je met een buitenlandse creditcard betaalt betaal je tijdelijk namelijk geen belasting (!). De korting wordt automatisch berekend. Betaal je contant of met je betaalpas, dan betaal je wel gewoon belasting. 

Let op: Uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat de korting bij sommige ‘kleinere’ restaurantjes niet wordt gegeven. We hebben gevraagd hoe dit zit, maar het is ons niet helemaal duidelijk waarom niet. In dit geval heb je helaas pech…

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »