¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Chili

Hoe duur is het leven in Chili?

De prijzen op deze pagina zijn anno 15 oktober, 2023. 

 Hoe duur is het leven in Chili? En hoe kun je het beste betalen? Alle informatie over betalen en kosten in Chili vind je op deze pagina. 

Munteenheid

In Chili betaal je met de Chileense peso. Bekijk de actuele koers
Tip: Het rekent het makkelijkst als je onthoudt dat 1.000 Chileense peso ongeveer €1,00 is. Best gemakkelijk te onthouden dus! 

 

Hoe duur is het leven in Chili?

Chili is, na Uruguay, het duurste land van Zuid-Amerika. Ook stijgen kosten voor levensonderhoud naarmate je richting Patagonië reist.

 

Overnachten

Een nacht in een hotel kost je gemiddeld € 50,00
Een nacht in een hostel (dorm) kost je gemiddeld € 12,00

Eten 

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 8,00 en 10,00 p.p.

Een kop koffie kost je gemiddeld € 2,10

Let op: In Chili betaal je (bijna) altijd standaard 10% fooi in restaurants. Soms wordt het je gevraagd, maar vaak is het al meegenomen in het totaalbedrag. 

 

Ga je boodschappen doen in de supermarkt? Weet dan dat boodschappen in Chili relatief duur zijn.  
Tip: Grote supermarkten, zoals Lider, Unimarc, Jumbo, zijn goedkoper dan kleine supermarktjes (minimarkets).
Tip: Koop verse producten zoals groente en fruit op de markt of bij een straatverkoper. 

 

Hoe duur is het leven in Chili - afbeelding

Pinnen of contant betalen?

 

In Chili kun je bijna overal pinnen (winkels, supermarkten, restaurants) naast dat je contant kunt betalen. Het is wel verstandig om altijd contact op zak te hebben.

 

Geld pinnen bij een bankautomaat

Geld pinnen kun je het beste doen bij Scotiabank of Santander. Hier betaal je geen transactiekosten. Doe je dit bij een andere bank, dan kun je transactiekosten tot wel 6.000 Chileense peso tegenkomen. Je Nederlandse bank kan daarnaast ook zelf nog transactiekosten en een koersopslag in rekening brengen, check hiervoor de website van je bank. Met veel bankpassen kun je niet meer dan 200.000 Chileense pesos per keer pinnen.

Let op: kies tijdens het pinnen altijd voor ‘extranjero’. Dit krijg je na het invoeren van je pincode linksonder op je scherm te zien.

 

Geld opnemen via een financiële transferdienst

Wil je minder extra kosten betalen en vind je het niet erg om veel cash op zak te hebben? Dan kun je ervoor kiezen om geld op te nemen via een financiële transferdienst. Via de app van een transferdienst kun je via iDeal geld overmaken en dit cash opnemen in Chili. Je ontvangt een lagere koers dan de officiële koers, maar bent vaak voordeliger uit dan steeds het maximale aantal pesos pinnen. Twee bekende diensten hiervoor zijn Western Union en Remitly.  

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »