¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Nationale parken in Uruguay

Wat zijn de mooiste nationale parken van Uruguay?

 

De natuur en wildlife in Uruguay ervaar je in één van de nationale parken. De bekendste nationale parken vind je aan de oostkust van het land, in de provincie Rocha. Wat zijn de mooiste nationale parken van Uruguay? Onderstaande drie nationale parken mag je zeker niet missen. 

 

Wat zijn de mooiste nationale parken van Uruguay - Santa Teresa

1. Parque Nacional Santa Teresa 

Wil je op safari in Uruguay? Ga dan naar Parque Nacional Santa Teresa. In dit bosrijke park vind je prachtige stranden (vier stuks totaal) en kun je de meest voorkomende dieren in Uruguay spotten (o.a. de honderden soorten vogels, gordeldieren en capibara’s). Ook staat het bekend om het Spaanse fort Fortaleza Santa Marta (1750).  Het park bevindt zich op een aantal kilometers van Punta del Diablo, een kustplaatsje waar je goed kunt surfen. 

Je kunt kamperen in het Parque Nacional Santa Teresa. 

Wat zijn de mooiste nationale parken van Uruguay - Cabo Polonio

2. Parque Nacional de Cabo Polonio 

Ben je op zoek naar rust en wil je terug naar de basis? Breng dan een bezoek aan Cabo Polonio. Het park is alleen toegankelijk met een speciale truck, die je vanaf de weg naar het dorpje Cabo Polonio brengt. Dit is al een hele ervaring op zich! Struin in Cabo Polonio door de duinen, spot de zeeleeuwen achter de vuurtoren en geniet van een stukje ongerepte Zuid-Amerikaanse kust.  

Je kunt niet kamperen in Cabo Polonio. Wel kun je overnachten in een van de hostels in het ‘centrum’ van het dorp. 

Wat zijn de mooiste nationale parken van Uruguay - San Miguel

3. Parque Nacional San Miguel

In Parque Nacional San Miguel duik je de geschiedenis in. In het park vind je het Spaanse fort Fuerte San Miguel (1734). Dit fort is ook door de Portugezen in gebruik geweest, aangezien Spanje en Portugal lang in strijd waren om dit gebied in Uruguay en Zuid-Brazilië. Daarnaast kun je de heuvel, Cerro Picudo,  beklimmen voor een prachtig uitzicht op zowel Uruguay als Brazilië.

Je kunt kamperen in het Parque Nacional San Miguel. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »