¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Eten en drinken in Chili

Wat is typisch Chileens eten en drinken?


De Chileense keuken is niet de meest spannende of bijzondere keuken van Zuid-Amerika.  Toch valt er genoeg te ontdekken! Wat is nu echt typisch Chileens eten en drinken? Ontdek alle typische Chileense gerechten en drankjes op deze pagina.

 

Typisch Chileens eten

Empanada

Typisch Chileens eten en drinken - empanada

Gevulde pasteitje van deeg met o.a. rundvlees, kaas en/of groente. De klassieker is de empanada de Pino, gevuld met ei, olijf, rundvlees en rozijnen.  Er zijn oneindig veel (vegetarische) opties!

Completo

Typisch Chileens eten en drinken

Een completo is de Chileense variant van de hotdog. Af en toe worden ze ook wel ‘perro caliente’ genoemd (letterlijk: hete hond a.k.a. hotdog). Alles kan en mag op de completo.

Choclo

Typisch Chileens eten en drinken - choclo

De letterlijke vertaling van choclo is mais.  Als gerecht is het een maiskolf van de barbeque. Je kunt choclo veel op straat kopen met gesmolten boter erbij.
Erg lekker!

Ceviche

Typisch Chileens eten en drinken - ceviche

Een visgerecht gemaakt van rauwe vis met citroen en koriander. Ook in Peru zijn ze gek op ceviche! Waar het nu echt vandaan komt? Daar zijn de meningen over verdeeld…

Alfajor

Je kunt geen winkel voorbij lopen of je ziet een schap vol alfajores. Een alfajor is een koekje van chocola, vaak gevuld met karamel (manjar). Waarschuwing: Het is erg zoet!

Sopapilla

Typisch Chileens eten en drinken - sopapilla

Gefrituurd deeg. Je kunt het eten als lunch of als snack met bijvoorbeeld honing of jam. In de volksmond wordt het ook wel cachanga genoemd. Je ziet het vaak op marktjes, in kiosks en op straat. 

Chileense salade

Typisch Chileens eten en drinken - Chileense salade

Een typisch bijgerecht in Chili is een salade gemaakt van tomaat, ui, koriander en citroen (Spaans = ensalada Chilena). Lekker verfrissend en zuur dus! 

Drinken in Chili

Wijn

Typisch Chileens eten en drinken - wijn

Chili is een echt wijnland! In zowel Noord-, Midden- als Zuid- Chili wordt wijn gemaakt. Wist je dat de Carmenère druif écht alleen in Chili groeit?

Pisco (sour)

Typisch Chileens eten en drinken - pisco

De typische sterke drank in Chili is pisco. Vooral in het noorden van het land wordt het veel gebrouwen. Pisco wordt net als wijn gemaakt van druiven. Je maakt er de lekkere cocktail Pisco Sour van (met citroen, eiwit en pisco).

Terremoto

Typisch Chileens eten en drinken - terremoto

De Terremoto (letterlijk: aardbeving) is een cocktail gemaakt van witte wijn, fernet, ananassap en grenadine. Het ziet eruit als een toetje! 

 

Mote con huesillos

Mote is een typisch Chileens drankje gemaakt van onder andere gedroogde perzik en mote de trigo (gepoft graan).  Men verkoopt het vooral op straat of langs de weg. 

 

Weetjes over eten en drinken in Chili

Veel pizza, pasta en hamburgers in restaurants.

De lokale biertjes heten ‘Escudo’ en ‘Crystal’.

Merienda: tussen 17:00 en 19:00 eet je iets zoets met koffie of thee. 

Speciaalbier is erg populair.  Wil je een pilsje? Ga dan naar een wat ‘rauwere’ tent. 

Veel verse vis, door de 4000 km lange kust. 

Avondeten doe je na 20:00/21:00. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »