¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Ecuador

Hoe betalen in Ecuador?

De prijzen op deze pagina zijn anno 15 oktober, 2023.

Waar kun je het beste pinnen in Ecuador en is het leven er duur? Alles over betalen en kosten in Ecuador lees je op deze pagina.

Munteenheid

In Brazilië betaal je met de Amerikaanse dollar (ja echt!). Bekijk de actuele koers
Tip: Op dit moment staat  gelijk aan € 1,00 bijna gelijk aan $ 1,00. Dus dat is lekker makkelijk rekenen!

Is het leven in Ecuador duur?

Ecuador is een relatief duur land in Zuid-Amerika. Zo is het duurder dan buurlanden Peru en Colombia, maar goedkoper dan Brazilië en Uruguay.

Overnachten

Een nacht in een hotel (tweepersoonskamer) kost je gemiddeld tussen de € 30,00 en € 50,00

Een nacht in een hostel (bed in een dorm) kost je gemiddeld tussen de € 7,00 en € 10,00

Eten

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 9,00 en € 12,00 p.p.

Een kop koffie kost je gemiddeld € 1,70 

Tip: Als je echt voordelig wil eten kun je het beste eens bij een van de vele eetkraampjes op/aan de straat eten. Je kunt hier al voor een paar euro de lekkerste hapjes en gerechten scoren! 
Tip: De Aziatische keuken is vanuit Peru ook overgewaaid naar Ecuador. De bekende Peruaanse Chifa (Peruaans/Aziatisch restaurant) kun je dus ook terugvinden in Ecuador. Hier krijg je vaak al vanaf € 5,00 een flink bord eten! 

Hoe betalen in Ecuador - afbeelding

Pinnen of contant betalen?

In Ecuador is het heel gebruikelijk om veel met cash te betalen. Het kan dus voorkomen dat je bij een winkel of restaurant niet met je pas kunt betalen. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende geld op zak hebt of vraag van tevoren even hoe je kunt betalen. Het is verstandig om in grote steden altijd wat geld te pinnen, zodat je voldoende hebt als je in de wat kleinere plekken bent. 

Geld pinnen bij een bankautomaat

Geld pinnen kun je in Ecuador het beste doen bij Banco Pichincha. Bij Pichincha betaal je namelijk géén transactiekosten. Alle andere banken laten je soms tot wel € 7,00 aan transactiekosten betalen! Zonde van je geld toch? Het maximale bedrag dat je bij Pichincha kunt opnemen is 500,00Je Nederlandse bank rekent ook vaak nog transactiekosten en koersopslag. Hoeveel dit is kun je checken op de website van je bank. 

Een andere goede optie is om geld te pinnen bij Banco de Guayaquil. Zij rekenen transactiekosten van ongeveer € 1,50, een relatief laag bedrag. Bij Banco de Guayaquil kun je tot maximaal 300,00 pinnen. 

Tip: Sta je bij een bankautomaat van een andere bank? Check dan of er een Maestro/Mastercard sticker op staat. Zo ja, dan kun je hier gewoon pinnen. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »