¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Nationale parken in Chili

Wat zijn de mooiste nationale parken in Chili?

 

De natuur en wildlife in Chili ervaar je in één van de nationale parken. Maar wat zijn de mooiste nationale parken in Chili? Op deze pagina vind je de zes mooiste en uiteenlopende nationale parken voor je op een rij. 

 

Wat zijn de mooiste nationale parken in Chili - Torres del Paine

1. Parque Nacional Torres del Paine 

Toch wel het allerbekendste park van Chili is Torres del Paine. En niet zonder reden, want in dit nationale park kun je diverse meerdaagse hikes doen. Het landschap is ruig en voelt soms filmset-achtig aan. De bekendste hikes zijn de W-trek en de O-trek, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties! Het is tevens het park met de hoogste concentratie poema’s…

Je kunt kamperen in het park. Let op: Een campingplek bemachtigen kan, vooral in het hoogseizoen (dec t/m feb), erg lastig zijn. Wees dus op tijd met boeken! 

Wat zijn de mooiste nationale parken in Chili - Rapa Nui

2. Parque Nacional Rapa Nui 

Geen bezoek aan Rapa Nui (Paaseiland) zonder een bezoek aan het plaatselijke nationale park.  Er is ook bijna geen ontkomen aan, aangezien het park bijna de helft van het hele eiland omvat.  In het park kun je de bekende beelden aanschouwen, hiken, duiken en diverse vulkanen beklimmen. Het is een uniek stukje aardbol waar cultuur en natuur samenkomen, en staat mede daarom op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 Je kunt kamperen in het Parque Nacional Rapa Nui. 

3. Parque nacional Patagonia

In Zuid-Chili, dicht bij het dorpje Cochrane, ligt Patagonia national park. 

Dit prachtige gebied bestaat uit de Chacabuco vallei, besneeuwde bergtoppen en ontelbaar veel guanaco’s. Je kunt kiezen uit verschillende hikes én de faciliteiten zijn er erg goed. Zo zijn er schone wc’s, duidelijke informatiepunten en vind je er de mooiste en schoonste campings van de regio. En als er veel guanaco’s zijn, betekent het dat er ook veel poema’s zitten.. Wij hebben er maar liefst drie gezien tijdens ons bezoek! 

 Je kunt kamperen in parque nacional Patagonia.

4. Reserva Nacional Los Flamencos

Midden in de Atacamawoestijn, dicht bij San Pedro de Atacama, vind je Reserva Nacional Los Flamencos. Nu hoor ik je denken ‘Flamingo’s in Chili?’. Ja zeker, flamingo’s! Je vindt ze in overvloed in de verschillende meren in dit nationale park. Je loopt hier rond tussen rotsachtige landschappen, hoogvlakten en zoutvlaktes. En er zitten veel bekende Chileense dieren, zoals nandoes, guanacos en condors.

 

 

Je kunt niet kamperen in de Reserva Nacional Los Flamencos. 

5. Parque nacional Queulat

In Chileens Patagonië vind je oneindig veel mooie nationale parken met veel wildlife, besneeuwde toppen, meren en gletsjers.  Queulat national park is er eentje die er echt uitspringt! Met de auto door het natuurgebied rijden is al een ervaring op zich, maar een daghike naar de verborgen hangende gletsjer (Ventisquero Colgante)  is echt fantastisch! Dit is namelijk  een gletsjer waar een waterval uitstroomt. Je wandelt echt tussen magische landschappen in deze regio van het land.

Je kunt niet kamperen in Queulat national park. 

De mooiste roadtrips door Chili en Argentinië - Lauca

6. Parque nacional Lauca

Op zoek om helemaal in je eentje te genieten van de meest bijzondere landschappen? Ga dan naar Lauca national park in Noord-Chili. In dit park ervaar je de Aymaracultuur die Chili deelt met Peru en Bolivia, overal om je heen zie je terrassen waarop gewassen verbouwd worden. Bovendien vind je in het park een kleine zoutvlakte (in vergelijking met die in Bolivia dan) en bijzondere meren, vulkanen en uitgestrekte vlakten in overvloed. Breng ook een bezoekje aan de Polloquere thermaalbaden, een van de mooiste natuurlijke thermaalbaden van Zuid-Amerika. 

Zorg dat je goed de tijd neemt om aan de hoogte te wennen. Je zit hier op méér dan 4.000 meter hoogte! Je kunt niet kamperen in Lauca. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »