¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Eten en drinken in Argentinië

Wat zijn typisch Argentijnse gerechten en drankjes?

 

Denk je aan Argentinië, dan denk je aan vlees. Véél vlees. Maar er is meer, toch? Wat zijn nou echt typisch Argentijnse gerechten en drankjes?

Typisch Argentijnse gerechten en hapjes

Empanada

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - empanada

Empanada’s zijn gevulde pasteitje van deeg met o.a. rundvlees, kaas of groente. De opties zijn oneindig (ook vegetarisch!). 

Medialuna

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - medialuna

De Zuid-Amerikaanse versie van de Franse croissant. Maar dan veel zoeter. In veel restaurants of barretjes kun je een combideal kiezen met koffie of thee.  

Asado

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - asado

Vlees van de grill of barbeque. Ze zijn er gek op in Argentinië. Eet asado in een ‘parrilla’,  dit zijn de enige echte asado restaurants (steakhouses). Kies voor het typische ‘bife de lomo’ of ‘bife de chorizo’. 

Milanesa

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - milanesa

De Duitse klassieker in een Zuid-Amerikaans jasje. De Milanesa is gemaakt van varken, maar je kunt ze ook met kip of rund kiezen. Meestal geserveerd met friet.

 

Choripán

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - choripan

Broodje chorizo (pan = brood) met chimichurri (kruidensaus) en lekkere toppings. Koop je choripan op straat, dan krijg je de allerlekkerste!

Provoleta

Gegrilde provolone kaas met kruiden! Meer is het eigenlijk niet. Het is lekker vet en heerlijk als voorafje of bij de borrel. 

Pasta en pizza

Meer dan 60% van de Argentijnen heeft Italiaanse roots. Italiaans eten zie je dan ook veel. Met name Italiaanse Ñoquis (gnocchi) en pizza zie je veel op de kaart staan.

Alfajor

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - alfajor

Je kunt geen winkel voorbij lopen of je ziet een schap vol alfajores. Een alfajor is een koekje, vaak gevuld met karamel (dulce de leche) en omhuld met Chocola. Waarschuwing vooraf: Het is erg zoet!  

Drinken in Argentinië

Mate

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - mate

Sterke groene thee. Schrik niet, mate is erg bitter! Argentijnen drinken mate uit speciale bekers met een metalen rietje. Sommigen sjouwen zelfs de hele dag een thermosfles mee met heet water.

Wijn

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - wijn

In Argentinië maken ze veel wijn. Met name in Mendoza, een regio in het westen van het land. De bekendste wijn? De Malbec. Zeker het proeven waard!

Fernet (cola)

Typisch Argentijnse gerechten en drankjes - fernet

Fernet is een Italiaanse kruidenlikeur. Mix het met cola en je hebt een frisse alcoholische versnapering op tafel staan.

 

 

 

Weetjes over eten en drinken in Argentinië

Veel pizza, pasta en hamburgers in restaurants.

Het lokale biertje heet ‘Quilmes’. 

Merienda: tussen 17:00 en 19:00 eet je iets zoets met koffie of thee. 

Avondeten doe je vanaf 21:00 en gaat tot diep in de nacht door. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »