¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Blogs over Peru

 

Waar denk jij aan bij Peru? Grote kans dat Machu Picchu in je gedachten opkomt. Maar wist je dat Peru nog veel meer te bieden heeft? 

Op deze pagina vind je uiteenlopende verhalen over Peru. Dit zijn reisblogs, opiniestukken en achtergrondverhalen over reizen, maar ook over o.a. geschiedenis, bevolking en politiek. Er valt zoveel te vertellen over Peru!

Alle blogs over Peru

De Amazone redden: positieve ontwikkelingen - header

De Amazone valt niet meer te redden… Of toch wel?

Het gaat niet goed met de Amazone. Althans volgens de krantenkoppen. En inderdaad, er gaat veel mis in het grootste regenwoud ter wereld. Zo verdwijnen er dagelijks voetbalvelden aan bos. De grootste bedreiging voor de Amazone op dit moment. En een probleem waar we allemaal op lange termijn de gevolgen van gaan ervaren. Maar… het is niet alleen maar kommer en kwel, samen kijken hoe de Amazone ten onder gaat, zoals de nieuwsmedia schetsen. Er gebeurt ook een hoop om de Amazone ( van de ondergang te redden. In deze blog vertel ik dan ook welke positieve ontwikkelingen er in 2023 spelen om de Amazone, en daarmee ook het klimaat, te redden. Want er gebeurt ontzettend veel dat wél hoopgevend is!

Lees verder
Bezoek Choquequirao - het "zusje van" Machu Picchu - header

Bezoek Choquequirao: het “zusje van” Machu Picchu

Wil je een verborgen Incastad ontdekken en helemaal weg van de massa? Breng dan een bezoek aan archeologisch park Choquequirao, Deze oude Incastad, dicht bij Cusco, wordt ook wel het “zusje van” Machu Picchu genoemd. En niet voor niets! Want net als Machu Picchu is Choquequirao een verborgen Incastad in de bergen. De ruïnes van het stadje zijn goed bewaard gebleven en dus is het een ontzettend gave plek om te bezoeken. En het allermooiste: Choquequirao is niet zo bekend onder toeristen. Dit betekent dat het er helemaal niet druk is en je de plek misschien wel helemaal voor jezelf hebt (!). In deze blog deel ik algemene informatie over Choquequirao en hoe je deze bijzondere plek kunt bezoeken.

Lees verder
De Amazone in Peru bezoeken - header

De Amazone in Peru bezoeken – lees hier hoe

De Amazone: een uitgestrekt stuk jungle verspreid over maar liefst negen Zuid-Amerikaanse landen. Het Amazoneregenwoud is zo bijzonder vanwege de ongekend hoge biodiversiteit. Wist je dat je er méér dan tienduizend verschillende soorten planten en dieren kunt vinden? De perfecte plek om veel wildlife te spotten dus! Van roze dolfijnen tot boa’s en jaguars, de Amazone zit vol geheimen. In deze blog vertel ik je hoe je de Amazone in Peru kunt bezoeken en zet ik alle mogelijkheden voor je op een rij. Ook deel ik mijn eigen ervaring van ons Peruaanse jungle-avontuur.

Lees verder

Hoe kom je van Cusco naar Machu Picchu?

Denk je aan Peru, dan denk je aan… Machu Picchu natuurlijk! De magische Incastad tussen de bergen rondom Cusco. Een bezoek aan Machu Picchu mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw reis naar Peru. Maar hoe kom je bij Machu Picchu? Op internet valt er héél veel informatie over te vinden en dit kan soms verwarrend zijn. In deze blog vind je een duidelijk overzicht van drie verschillende manieren hoe je van Cusco naar Machu Picchu komt. 

Lees verder
Wat te doen in Cusco -header

17x wat te doen in Cusco – insider tips!

Cusco is één van de mooiste steden van Peru (en misschien wel van heel Zuid-Amerika). In deze stad beleef je de oude Incacultuur volop! Cusco was namelijk de oude hoofdstad van het Incarijk en voelt anno 2023 nog steeds als een groot openluchtmuseum. En de stad is niet alleen mooi, het is er ook echt gezellig! Bovendien is het de uitvalsbasis voor veel bijzondere activiteiten. In deze blog deel ik zeventien keer wat te doen in Cusco. Zelf heb ik een tijd in Cusco gewoond én er familie wonen, dus met deze tips ontdek je de stad als een echte local!

Lees verder
Hoe zijn de Inca's verdwenen - header

Waarom de Inca’s niet konden winnen van de Spanjaarden

Het Incarijk: één van de machtigste precolumbiaanse rijken ooit. In minder dan honderd jaar wisten de Inca’s hun rijk uit te breiden van Colombia tot aan delen van Chili en Argentinië. In het begin van de zestiende eeuw, de hoogtijdagen van het rijk, is het het grootste territoriale rijk ter wereld. We weten echter allemaal hoe de geschiedenis is gelopen: de Inca’s worden verslagen door de Spanjaarden. Maar hoe zijn de Inca’s en het Incarijk nou precies verdwenen? En waarom lukte het de Inca’s niet om te winnen van de Spanjaarden? In deze blog vertel ik je meer over de ondergang van het Incarijk en deel ik de drie belangrijkste redenen waarom de Inca’s niet opgewassen waren tegen de Spanjaarden.

Lees verder