¡Vamos! Zuid-Amerika

Search

Betalen en kosten in Brazilië

Is het leven in Brazilië duur?

De prijzen op deze pagina zijn anno 15 oktober, 2023.

 Wat kost eten en drinken in Brazilië eigenlijk?  En hoe kun je het beste betalen? Alles over betalen en kosten in Bolivia lees je op deze pagina.

Munteenheid

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse Reaal (meervoud: Reais). Bekijk de actuele koers
Tip: Het rekent het makkelijkst als je onthoudt dat 5 Reais ongeveer € 1,00 is.

Is het leven in Brazilië duur?

Brazilië is een relatief duur land in Zuid-Amerika. Zo is het duurder dan Peru, Argentinië en Bolivia, maar net een stukje goedkoper dan Uruguay. De prijzen in Brazilië zijn het beste te vergelijken met de prijzen in Chili. 

Overnachten

Een nacht in een hotel (tweepersoonskamer) kost je gemiddeld tussen de € 40,00 en € 60,00

Een nacht in een hostel (bed in een dorm) kost je gemiddeld tussen de € 8,00 en € 12,00

Eten

Een hapje eten in een restaurant kost je gemiddeld tussen de € 10,00 en € 15,00 p.p.

Een kop koffie kost je gemiddeld € 1,60 

Tip: Wil je de beste deal scoren in een restaurant? Kies dan voor een lokaal gerecht, zoals feijioada (bonen, vlees en rijst). 
Tip: Als je echt voordelig wil eten kun je het beste eens bij een van de vele eetkraampjes op straat eten. Dit zijn vaker snacks en kleine hapjes dan volledige gerechten.

Ga je boodschappen doen in Brazilië? Weet dan dat supermarkten in Brazilië duur zijn. Het prijspeil is in grote steden soms zelfs vergelijkbaar met Nederland.
Tip: Koop je verse producten, zoals groente en fruit, niet in de grote supermarkt, maar bij straatverkopers of speciale groente- en fruitwinkels. 

Is het leven in Brazilië duur? - afbeelding

Pinnen of contant betalen?

In Brazilië kun je op de meeste plekken gewoon pinnen. Zelfs in winkeltjes en restaurantjes in de meest kleine en afgelegen dorpjes kun je met je pas betalen. Zorg er wel voor dat je altijd wat cash op zak hebt. Zo kun je ook altijd wat kopen bij (bijvoorbeeld) één van de velen straatverkopers of de bus of een taxi nemen. 

Geld pinnen bij een bankautomaat

Geld pinnen kun je het beste doen bij de Banco Bradesco.  Banco Bradesco is namelijk de enige bank in Brazilië die géén transactiekosten in rekening brengt. Alle andere banken laten je soms tot wel €6,00 aan transactiekosten betalen! Zonde van je geld toch? Het maximale bedrag dat je bij Banco Bradesco kunt opnemen is 2.000 reaisJe Nederlandse bank rekent ook vaak nog transactiekosten en koersopslag. Hoeveel dit is kun je checken op de website van je bank. 

Naast banco Bradesco kun je bij veel andere banken in Brazilië pinnen met een Nederlandse/internationale bankpas. Twee grote banken waar je geld op kunt nemen zijn bijvoorbeeld Caixa en Santander.
Let op: Je betaalt hier dus zowel transactiekosten aan de Braziliaanse bank als aan je Nederlandse bank. 
Tip: Sta je bij een bankautomaat van een andere bank? Check dan of er een Maestro/Mastercard sticker op staat. Zo ja, dan kun je hier gewoon pinnen. 

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder »