Eten en drinken in Uruguay
Wat is typisch eten en drinken in Uruguay?
De Uruguayaanse keuken is geen bekende keuken. Bovendien is de keuken erg vergelijkbaar met die van Argentinië. Dit betekent dat vlees ook in Uruguay (en veel andere Zuid-Amerikaanse landen) centraal staat. Ontdek de bekendste hapjes en drankjes van Uruguay.
Typisch Uruguayaans eten
Asado
Vlees van de grill of barbecue, meestal in flinke stukken. Je ziet het op de kaart in ‘parrilla’s’, dit zijn de enige echte Asado restaurants (steakhouses).
Medialuna
De Zuid-Amerikaanse versie van de Franse croissant. Maar dan véél en véél zoeter. Medialuna betekent letterlijk halve maan.
Chivitos
Een hamburger, maar dan net anders! De chivitos burger wordt bedekt met o.a. kaas en ei en veel saus. In Montevideo vind je ook een vegetarische versie gemaakt van seitan.
Milanesa
De Duitse klassieker in een Zuid-Amerikaans jasje. De Milanesa is gemaakt van varken, maar je kunt ze ook met kip of rund kiezen. Het wordt meestal geserveerd met friet.
Alfajor
Je kunt geen winkel voorbij lopen of je ziet een schap vol alfajores. Een alfajor is een koekje van chocola, vaak gevuld met karamel (dulce de leche) of ander zoets.
Pasta
Italiaans eten is populair in Uruguay. Veel restaurants hebben dan ook standaard pasta en pizza op het menu staan. Met name Ñoquis (gnocchi) vind je echt bijna in elk restaurant.
Empanada
Empanada’s zijn gevulde pasteitje van deeg met o.a. rundvlees, kaas en/of groente. De opties zijn oneindig (ook vegetarisch!).
.
Drinken in Uruguay
Mate
Sterke groene thee. Je drinkt het uit een speciale beker met een metalen rietje. Mate is niet zomaar een drankje, maar het is een ‘way of living’. Uruguayanen drinken het letterlijk de hele dag door. Er is zelfs een eigen werkwoord aan gewijd: ‘matear’ (= mate drinken).
Wijn
Er wordt veel wijn gemaakt in Uruguay. Bijna alle productie is echter voor eigen consumptie, dus je komt het niet vaak tegen in de Nederlandse supermarkten. De tannatdruif is de nationale trots. Ze maken er de lekkerste rode wijn van.
Fernet (cola)
Fernet is een Italiaanse kruidenlikeur. Mix het met cola en je hebt een frisse alcoholische versnapering. Het heeft een hele typische bittere smaak, dus je moet er van houden.
Weetjes over eten en drinken in Uruguay
Veel pizza, pasta en hamburgers in restaurants.
Het lokale biertje heet ‘Patricia’. Je bestelt het meestal per literfles.
Weinig tot geen restaurants met internationale keukens.
Een cappuchino in Uruguay is een chocomel met een lichte koffiesmaak.
Pikant eten of pikante saus kennen ze niet.
Avondeten doe je pas vanaf 21:00.
De nieuwste blogs
13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen
Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?
Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek tien uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!
Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië
Nederland is het land van molens, klompen, tulpen en stamppot. Het land van nuchterheid, koningsdag en Delfts blauw. Maar ook zeker het land van… koloniën! Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met ‘ontdekken’. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel.