Zoeken

7x waarom ook jij een busje moet kopen voor jouw reis door Zuid-Amerika

Wie droomt er nou niet van: in je eigen busje de wereld rond reizen. Simon en ik in ieder geval wel ;-).  Dus dachten we begin dit jaar: laten we hier nu écht eens iets mee doen! En ja hoor, na een drieweekse zoektocht in Chili is het ons gelukt. Eind januari hebben Simon en ik samen een busje gekocht. De komende maanden wordt dit busje onze beste vriend, tevens huisje op wielen. In deze blog vertel ik je zeven redenen waarom ook jij een busje/camper/auto moet kopen voor jouw reis door Zuid-Amerika! 

Een aantal voordelen gelden natuurlijk ook als je een busje of camper huurt!  Dit is ook een hele goede optie als je op je eigen houtje Zuid-Amerika wil verkennen. Vooral Wij hebben hier zelf op het begin ook naar gekeken, maar hebben er uiteindelijk voor gekozen om te kopen. Je moet er namelijk heel erg vroeg bij zijn als je een busje of camper wil huren + het is al gauw héél erg duur voor een relatief korte periode. Als je een lange periode wil rondreizen is het dus vaak “voordeliger” om een busje te kopen. In mijn blog over vervoer in Chili vind je onder het kopje ‘Andere opties’ een lijstje met een aantal organisaties die campers/busjes verhuren .

1. Geen dure overnachtingen

Je busje is je accommodatie, dus je kunt op bijna elke camping terecht. Op zoek naar meer spanning? Kies er dan voor om te  (wild)kamperen.

Wij doen dit heel veel en vinden het echt ontzettend leuk. Wij hebben op die manier overnacht op echt de allermooiste en verlaten plekken! 

2. Investering voor de toekomst

Een busje kopen is een investering. Aan het einde van je reis kun je je busje namelijk weer doorverkopen aan andere reizigers. Doorverkopen met weinig verlies of misschien wel winst is ook mogelijk, bijvoorbeeld als je zelf aan de bus klust. 

Simon en ik zijn van plan om in september ’23 ons busje weer te verkopen. Hopelijk aan een nieuw reizigersduo die Zuid-Amerika per bus gaat verkennen!

3. Gaan en staan waar je maar wil

Met je busje kun je zelf je pad uitstippelen. Omdat je niet afhankelijk bent van openbaar vervoer, kun je ook op avontuur buiten de gebaande paden. Ultieme vrijheid dus!

4. Echt jouw eigen plekje en project

Een eigen bus kun je helemaal maken zoals jij wil. Het busje wordt echt jouw project. Verven, timmeren, spuiten of behangen, het kan allemaal!

Wij hebben er zelf bijvoorbeeld voor gekozen om een ‘kaal’ busje te kopen. Tijdens onze reis klussen we aan bus. Zo hebben we onder andere een zonnepaneel en elektriciteitsbox aangeschaft en een platform voor het bed getimmerd. 

Busje kopen voor jouw reis door Zuid-Amerika - afbeelding

5. Geen gesjouw met backpacks

Met een busje kun je het gezeul met je backpack voor eens en altijd vergeten. In de achterbak ermee en klaar is kees! Bovendien is er, afhankelijk van de grootte van je busje, ook nog altijd mogelijkheid om een andere reiziger mee te nemen. In een lange autorit leer je elkaar pas echt kennen 😉

6. Het aankoopproces is je eerste avontuur

Het hele proces van het bezichtigen van busjes tot de daadwerkelijke aankoop is een avontuur an sich. Je komt op de meest bijzondere plekken en ontmoet een hoop verschillende mensen. Zo zijn wij bij verschillende Chilenen thuis geweest en hebben we op die manier de enorme gastvrijheid mogen ervaren.

7. (Ver)kopen waar en wanneer jij wil

Als je een busje koopt heb je geen gedoe met een ophaal- of inleverpunt, zoals bij het huren van een busje. Je kiest zelf waar je je busje koopt en/of verkoopt. Er bestaan ook verschillende groepen op Facebook om je voertuig te (ver)kopen. o.a. Overlander Chile Buy & Sell, Panamerican Travelers Association. Wij hebben voor het kopen van onze bus in Chili hulp gekregen van Suzi Santiago, zij helpen toeristen met het (ver)kopen van een voertuig in Chili. 

Meer weten over onze zoektocht naar het perfecte busje? Stuur dan een berichtje naar iris-vaneijck@hotmail.com of reageer op deze blog. Wil je zelf een busje/camper/auto kopen in Zuid-Amerika? Dan kan je dat het beste in Chili doen. In dit land kun je al toerist namelijk redelijk makkelijk een voertuig kopen én mag je hier de grens mee over.  Ik heb een blog geschreven over een auto kopen in dit land. Ga naar mijn blog met een stappenplan voor het kopen van een auto in Chili. 

Ben je al zeker van jouw keus en wil je een busje (of ander voertuig) kopen in Zuid-Amerika? Lees dan mijn blog over het kopen van een voertuig in Zuid-Amerika

De nieuwste blogs

Welke dieren leven in Patagonie - header

13x dieren in Patagonië die je zomaar kunt tegenkomen

Patagonië staat bekend om haar ruige natuur en magische landschappen. Van gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot kraakheldere meren en mysterieuze dorpjes; je vindt het allemaal in deze regio. Door de goed beschermde natuur en landschappen is het gebied ook aantrekkelijk voor veel diersoorten. En doordat er relatief weinig mensen wonen in Patagonië, hebben ze het op veel plekken praktisch voor het zeggen! Patagonië is dus de perfecte plek om bijzondere wildlife te spotten. Maar welke dieren leven er nou eigenlijk in Patagonië? Nou, dat lees je in deze blog, want ik heb er dertien voor je op een rij gezet. Pak je verrekijker en handschoenen er maar vast bij!

Lees verder »
Onmisbare reisgadgets - header

12x onmisbare reisgadgets voor jouw reis

Ik ga op reis en ik neem mee… In ieder geval deze elf onmisbare reisgadgets! In deze blog deel ik elf handige reisspullen die zeker de moeite waard zijn om aan te schaffen voordat je op reis gaat. Ook te gebruiken voor reizen buiten Zuid-Amerika 😉

Lees verder »
Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika - header

12 x Wat moet je gezien hebben in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika is ontzettend divers. Divers in cultuur, maar ook zeker in mensen, geschiedenis en natuur. In muziek, gebruiken en accenten. Juist dit vind ik zo tof aan Zuid-Amerika! Ben je een reis naar Zuid-Amerika aan het plannen? Of wil je gewoon weten welke plekken Zuid-Amerika zo bijzonder maken? Lees dan snel verder en ontdek twaalf uiteenlopende plekken die je gezien moet hebben in Zuid-Amerika. Van bijzondere landschappen tot indrukwekkende ruïnes, in Zuid-Amerika kom je het allemaal tegen!

Lees verder »
Was Brazilië vroeger een kolonie van Nederland - header

Een Nederlandse kolonie in Brazilië: de korte geschiedenis van Nederlands-Brazilië

Nederland, het land van Delfs Blauw, molens, koningsdag en stamppot. Maar ook het land dat niet bang was om andere landen te koloniseren. Want het piepkleine Nederland begon al vroeg met het ‘ontdekken’ van de wereld. Op zoek naar rijkdom en expansie weet Nederland in de 17de en 18de eeuw uiteenlopende gebieden te koloniseren. Denk aan het huidige Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika. Maar wist je dat Brazilië vroeger een kolonie van Nederland was? In deze blog vertel ik je meer over de korte geschiedenis van de kolonie Nederlands-Brazilië en de rol hiervan op de trans-Atlantische slavenhandel. Een donkere geschiedenis, maar wel eentje die we niet mogen vergeten.

Lees verder »
Beste films Zuid-Amerika - header

8x de beste films uit Zuid-Amerika

Wil je de mensen en cultuur van Zuid-Amerika ervaren? Of wil je je gewoon even op dit prachtige continent wanen? Plof dan snel op de bank en kies voor een film over Zuid-Amerika! In en over Zuid-Amerika worden namelijk ontzettend veel goede films gemaakt. En niet alleen dat, ze vertellen je ook nog eens heel veel over de geschiedenis en het dagelijks leven van mensen op het continent. In deze blog heb ik de zeven beste films over (en uit) Zuid-Amerika voor je verzameld. Pak de popcorn er maar vast bij!

Lees verder »
Duitse migratie Chili - header

Waar komen al die Duitse dorpen in Chili toch vandaan?

Wat hebben Duitsland en Chili met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! In het zuiden van Chili waan je je namelijk in het land van de pretzel en de wiener schnitzel. Overal om je heen vind je Duitse elementen terug. Zo hoef je niet raar op te kijken als er ‘kuchen’ of ‘strudel’ op de kaart staat, als het wapen van Duitsland, de welbekende zwarte adelaar, aan de muur hangt of als je een typisch Duits kerkje tegenkomt. Al méér dan 150 jaar zijn deze elementen onderdeel van de Chileense samenleving. Maar waar komen al die Duitse invloeden toch vandaan?

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *